Masca de protecţie rămâne obligatorie şi după 1 august. Ce se schimbă la măsurile de relaxare

femeie-copil-masca.jpg

femeie cu un copil la supermarket
Masca de protecție va fi în continuare obligatorie în spațiile închise
foto: Shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Masca de protecţie va rămâne obligatorie în spaţii închise şi după data de 1 august, a declarat ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode în cadrul unei conferințe de presă, precizând că de la această dată nu vor fi neapărat relaxări noi, ci completări la cele existente.

Lucian Bode a declarat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Cernavodă, că structurile MAI verirică în continuare dacă se respectă portul măştii de protecţie, iar în caz contrar sunt date amenzi. 

 “În continuare verificăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară care încă sunt în vigoare. Masca, portul măştii la interior este o măsură obligatorie şi chiar o să vă dăm o informaţie legată de măsurile pe care le vom lua de la 1 august, masca va rămâne obligatorie şi după 1 august. Structurile noastre aplică în continuare sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară în fiecare zi. Transmit un mesaj cât se poate de clar, către populaţie, vă rog să respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară”, a afirmat Bode, citat de News.ro.

De la 1 august, mai mulți participanți la evenimentele private

El a mai transmis că, de la 1 august, nu vor mai fi neaparat noi măsuri de relaxare, ci vor exista completări la ce aflate deja în vigoare. 

“Ne uităm cu îngrijorare la ce se întâmplă la alte state din Europa, ne uităm la măsurile pe care ei le-au luat. Noi suntem în etapa în care am relaxat o parte din măsuri gradual aşa cum le-am şi introdus, intenţionăm ca de la 1 august să venim cu o completare nu cu măsuri de relaxare neapărat noi, ci o creştere spre exemplu a numărului de participanţi la evenimente private, dar tot o relaxare în sensul bun al cuvântului poate fi catalogată şi această măsură. Vom lua aceste măsuri aşa cum ne-am angajat, dar angajamentul ăsta  al nostru trebuie să aibă un partener, cetăţenii, şi cetăţenii trebuie să respecte măsurile de protecţie sanitară. Nu există altă soluţie decât o campanie de vaccinare care să continue cu succes, astfel încât să nu fie nevoie să revenim, aşa cum alte state au revenit, la măsuri de restricţie”, a declarat Lucian Bode.

Citește și:

Starea de alertă s-a prelungit cu 30 de zile. Ce măsuri de relaxare intră în vigoare de luni

Cât de sigur este să mergi la Therme. Ce sisteme au pentru ventilarea aerului din interior

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul