Starea de alertă s-a prelungit cu 30 de zile. Ce măsuri de relaxare intră în vigoare de luni

Ultima actualizare:

    Florin Cîțu a participat, joi, la ședința de Guvern unde a decis remanierea ministrului Nazare și prelungirea stării de alertă
Florin Cîțu a participat, joi, la ședința de Guvern unde a decis remanierea ministrului Nazare și prelungirea stării de alertă

Starea de alertă s-a prelungit cu 30 de zile a anunţat, joi, premierul Florin Cîţu. Vestea vine însă la pachet și cu serie de măsuri de relaxare ce vor intra în vigoare luni, 12 iulie. Printre acestea se numără și una mult așteptată de toți românii: începând cu săptămâna viitoare vom putea merge la terasă în grupuri mai mari de șase persoane.

Hotărârea prelungirii stării de alertă a fost aprobată în ședința de Guvern care a avut loc joi, 8 iulie, ședință în cadrul căreia a fost remaniat și ministrul de Finanțe Alexandru Nazare.

Guvernul prelungește starea de alertă

 ″În şedinţa de Guvern de astăzi, am aprobat şi hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă”, a declarat premierul, la Palatul Victoria.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre prin care se propun prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12 iulie, precum şi măsurile de prevenire şi control aplicate în contextul epidemiologic actual.

“Principala modificare faţă de măsurile aflate în vigoare vizează creşterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile de prevenire şi control al răspândirii COVID-19 pentru persoanele care au trecut prin boală de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmării infectării cu SARS-CoV-2”, a informat CNSU.

Alte măsuri de relaxare prevăzute sunt: 

  • eliminarea limitei de șase persoane la o masă la terasă; 
  • reducerea suprafeței destinate fiecărei persoane de la patru metri la doi metri;
  • creșterea la 1000 a numărului de spectatori la activități culturale în aer liber.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net