Maria Grapini, surprinsă când număra greșit voturile pentru Kovesi în comisia LIBE

maria-grapini-2.jpg

maria grapini portret
Maria Grapini a numărat greșit voturile pentru Kovesi în comisia LIBE
foto: arhiva Click!

Laura Codruța Kovesi a câștigat, miercuri, votul în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, dar procedura nu a fost lipsită de momente controversate. Maria Grapini, europarlamentar din partea Partidului Puterii Umaniste, a fost surprinsă în timp ce număra greșit voturile lui Kovesi.

Maria Grapini a făcut parte, alături de Monica Macovei și de alți doi europarlamentari, din comisia care a numărat voturile pentru candidații la funcția de procuror-șef european în comisia LIBE.

Ziare.com relatează un episod neplăcut, în care Grapini a fost obligată să-și recunoască greșeala, după ce o colegă a observat că aceasta numărase mai puține voturi pentru Kovesi.

Maria Grapini a ignorat două buletine lipite

Europarlamentarul Judith Sargentini (de la Grupul Verzilor) i-a reprosat Mariei Grapini că "a sărit" cu numărătoarea un vot dat în favoarea fostei șefe DNA. Sargentini a oprit-o pe Grapini și a preluat numărătoarea voturilor.
Conform relatării jurnaliștilor de la Ziare.com, urna cu voturile a fost pusă pe o masă, iar cei patru europarlamentari au început să le numere unul câte unul. Când s-a ajuns la Kovesi, Grapini a luat buletinele de vot și a început să le numere. Două păreau a fi lipite, iar Sargentini a intervenit prompt. Grapini și-a cerut scuze, iar colega ei a preluat numărătoarea voturilor. ”Lasă-mă pe mine să fac asta”, i-a spus Sargentini europarlamentarului român. În cele din urmă, Kovesi a întrunit 26 de voturi, mai mult decât contracandidații ei la șefia Parchetului European.

Urmăriți înregistrarea episodului pe Ziare.com.

 

Citește și:

Maria Grapini, implicată într-un accident rutier: «Taxiul a fost făcut zob!»

Laura Codruța Kovesi a atacat la CEDO decizia de revocare din funcţia de şef al DNA

Loading...

Citește și

  • La 43 de ani este cea mai puternică femeie din România. Numele ei provoacă spaimă și puțini bărbați își doresc să o cunoască. Laura Codruţa Kövesi a primit luni OK-ul de la Consiliul Suprem al Magistraturii pentru cel de al doilea mandat la conducerea Direcției Naționale Anticorupție. Cine este procuroarea de 1.90 m care a făcut sport de performanță vă spune Click!

  • După o comunicare ce a durat 80 de minute și în timpul căreia Tudorel Toader nu a acceptat întrebări din partea jurnalliștilor, ministrul Justiției a cerut revocarea Laurei Codruța Kovesi, procurosul-șef al DNA.