Ludovic Orban, despre restricții. ”Dacă vrem să reluăm o viaţă normală, va trebui să suportăm mici chestii”

ludovic-orban-masca.jpg

ludovic orban cu masca pe fata
Ludovic Orban spune că nu va fi nevoie de noi restricții pentru limitarea epidemiei de coronavirus
foto: Inquam Photos

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că nu crede că trebuie impuse noi restricţii în lupta cu noul coronavirus şi că, dacă vrem să reluăm o viaţă normală, atunci va trebui să suportăm “mici chestii”, cum sunt masca, dezinfectarea şi spălarea mâinilor mai des.

Ludovic Orban a folosit o metaforă pentru a sublinia faptul că masca ar putea deveni o obișnuință în scurt timp. Premierul a spus că omul nu s-a născut cu cravata la gât sau încălţat şi cu toate acestea s-a obişnuit cu aceste lucruri.

"Eu cred că până se va descoperi un vaccin şi un tratament singura reacţie normală a oamenilor este să înveţe cum să se protejeze de virus. Cu cât mai mulţi oameni sunt corecţi şi se protejează de virus, cu atât viaţa va fi mai normală şi cu atât economia va fi mai puţin afectată. Nu cred că noi restricţii trebuie impuse, dimpotrivă, trebuie o permanentă acţiune de dialog, de informare, de educare astfel încât oamenii să înţeleagă că ei sunt cei care trebuie să se protejeze şi mai ales să îi protejeze şi pe cei din jur”, a afirmat premierul, citat de News.ro.

El a transmis că, pentru a avea o viaţă normală, oamenii trebuie să se obişnuiască să poarte mască, se dezinfecteze şi să se spele mai des pe mâini. 

Citește și:

O grădiniță și un liceu din Constanța trec la scenariul roșu după ce mai multe cadre didactice au fost testate pozitiv

"M-aş bucura să se găsească cât mai curând un vaccin, dar până se va găsi un vaccin aplicabil, dacă vrem să reluăm o viaţă normală va trebui să suportăm mici chestii, cum e masca sau alte lucruri, să ne dezinfectăm, să ne spălăm pe mâini mai des, să renunţăm la gesturile de prietenie şi de afecţiune pe care le facem faţă de cei apropiaţi, lucruri relativ simple”, a declarat Orban.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA: Un nou record de cazuri noi: 1.713 în 24 de ore. 49 de persoane au murit

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1