O grădiniță și un liceu din Constanța trec la scenariul roșu după ce mai multe cadre didactice au fost testate pozitiv

elevi-la-scoala.jpg

elevi la scoala
Două unităţi de învăţământ din Constanța trec în scenariul roşu după ce mai multe cadre didactice au fost depistate pozitiv
Sursă foto: Shutterstock

Prefectura Constanţa a anunţat, marţi după-amiază, că şapte unităţi de învăţământ îşi modifică scenariile de funcţionare, două dintre acestea trec la scenariul 3, urmând să aibă cursuri exclusiv online, după ce au fost confirmate cazuri în rândul angajaţilor şcolii. Pe de altă parte, cinci unităţi de învăţământ intră în scenariul 1, cu prezenţa tuturor elevilor la şcoală în acelaşi timp, după ce începuseră anul şcolar în scenariul 2.

Prefectul judeţului Constanţa, George-Sergiu Niculescu, a convocat pe data de 15 septembrie, o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), pentru a supune la vot, în sistem electronic, hotărârea numărul 26 a CJSU Constanţa.

Potrivit acesteia, Grădiniţa cu Program Normal şi Prelungit „Colibri” Constanţa va trece de la scenariu 1, la scenariul 3 (doar pentru grupa mare), până pe data de 28 septembrie, ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2 a unui cadru didactic, care a intrat în contact şi cu o parte dintre preşcolari, relatează News.ro.

De asemenea, Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa va trece de la scenariul 2 la scenariul 3, până pe data de 29 septembrie, după confirmarea a patru cazuri de coronavirus în rândul angajaţilor. Aceştia nu au intrat în contact cu elevii unităţii de învăţământ, doi fiind deja spitalizaţi de săptămâna trecută, alţi doi (personal didactic auxiliar) primind confirmarea în cursul serii de luni, 14 septembrie. 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa va informa unităţile de învăţământ cu privire la modificarea scenariului de funcţionare, iar DSP Constanţa a început anchete epidemiologice la Grădiniţa „Colibri” şi la Liceul Teoretic „Ovidius”.

Loading...

Citește și

  • Elevi la școală

    Cum începe școala în București dar și în toate celelalte localități din țară este întrebarea care se află, zilele acestea, pe buzele tuturor părinților. Răspunsul vine din partea autorităților care anunță că în capitală, 24 de unități de învățământ vor fi închise la început de an școlar, iar elevii vor învăța de acasă, potrivit scenariului roșu.

  • Nicolai, fiul Oanei Mareș, cu vizieră de protecție

    Mai este puțin până la începerea școlii și deja se simte freamătul și emoțiile atât în rândul copiilor care nu și-au mai văzut de luni bune colegii, cât și al părinților îngrijorați și al autorităților nevoite să găsească soluții de protecție împotriva Covid-19. Oana Mareș susține, citându-l pe medicul pediatru Mihai Craiu, că o soluție în locul clasicei măști chirurgicale o reprezintă vizierele.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1