Ludovic Orban, atac la CCR înainte de aprobarea noilor reguli pentru carantină, izolare și internare obligatorie

orban-masca-sedinta-guvern.jpg

Ludovic Orban consideră că CCR pune bețe în roate Guvernului
Ludovic Orban acuză CCR de parti-pris politic
Citeste tot despre: 

”CCR este o filială a PSD”. Este noul atac la adresa judecătorilor constituționali venit din partea premirului Ludovic Orban. Declarația a fost făcută înainte de ședința de Guvern în care se va discuta proiectul de lege privind carantina, izolarea și internarea obligatorie. Acesta este necesar după decizia Curții Constituționale care a declarat ilegale toate regulile fixate de Ministerul Sănătății.

Ludovic Orban a făcut un rechizitoriu foarte dur la adresa modului în care Curtea Constituțională a analizat hotărârile Guvernului.”De la începutul epidemiei, orice demers al Guvernului a fost boicotat, îngreunat și în multe momente sabotat de atitudinea unor lideri politici și a unor instituții publice care s-au comportat ca niște filiale ale PSD. La fiecare lovitură noi am avut soluții și acum venim cu soluții. În urma unei decizii a CCR toate amenzile date cu instituțiile cu drept de control au fost anulate, printr-o decizie a CCR ca filială a PSD. Suntem în fata unei noi situații fără precedent create în urma unei decizii a CCR. CCR a decis că nu exista baza legală pt ca cetățenii diagnosticați să fie tratați în spital și că orice pacient poate pleca din spital. De asemenea, CCR ne-a lăsat fără instrumente privind izolarea și carantinarea”, a spus Ludovic Orban potrivit hotnews.ro, la începutul ședinței de guvern. El a anunțat că ședința de Guvern de luni este convocată special pentru stabilirea noilor reguli privind carantinarea, izolarea și internarea obligatorie. Toate vor face obiectul unui Proiect de Hotărâre de Guvern care va fi înaintat în procedură de urgență Parlamentului.

 

Citiți și

 

Coronavirus România. Diferența dintre carantină și izolare la domiciliu pe înțelesul tuturor

 

Ludovic Orban, despre coronavirus: ”Fără carantină, România era Italia la pătrat”

Loading...

Citește și

  • Cine intră, nu mai iese! Teoretic, aşa ar trebui să stea lucrurile în spitalele din România, după ce gripa nouă a început să se extindă cu repeciziune în toate zonele ţării şi a fost declarată carantină. Practic, reporterii Click! au "pătruns", fără să-i ia nimeni la rost, în câteva unităţi sanitare de pediatrie.

  • cori gramescu nutritionist covid-19

    Ne grăbim să ne facem provizii și golim rafturile magazinelor, dar cumpărăm din păcate doar ce mai rămâne și aceasta nu este o soluție care să ne scoată din impas în contextul amenințării cu Covid-19, care a dus România pe lista îmbolnăvirilor. Nutriționistul și life coach-ul Cori Grămescu te învață cum să faci aprovizionarea în perioada aceasta de izolare la domiciliu dacă vrei să mănânci totuși sănătos și ce anume mai exact să pui pe lista ta pentru a face față în primul rând stresului creat, dar și a-ți asigura necesarul de vitamine.