Ludovic Orban, despre coronavirus: ”Fără carantină, România era Italia la pătrat”

ludovic-orban-masca.jpg

ludovic orban cu masca pe fata
Premierul Ludovic Orban susține că măsurile dure de carantină și izolare au fost perfect justificate
foto: Inquam Photos

Atacat de liderii opoziției pentru felul în care a gestionat epidemia de coronavirus, Ludovic Orban a explicat că, dacă Guvernul nu ar fi impus măsurile dure de carantină și izolare, situația din România ar fi fost mult mai gravă decât în Italia, unde au fost confirmate peste 240.000 de cazuri, cu aproape 35.000 de morți.

Ludovic Orban a vorbit, la Realitatea Plus, despre felul în care a fost gestionată epidemia de coronavirus din România. Premierul a insistat asupra situației speciale din țara noastră, în condițiile în care, în perioada 26 februarie - 1 iunie, nu mai puțin de 1,7 milioane de români s-au întors acasă din țări cu un nivel foarte ridicat al epidemiei.

”Dacă nu luam măsura izolării şi carantină, România era Italia la pătrat, pentru că noi am avut peste 1,7 milioane de români, între 26 februarie şi 1 iunie, care au venit din ţări în care epidemia era extrem de puternică şi pentru care, dacă nu aveam la dispoziţie posibilitatea de a lua măsura izolării sau carantinării, practic, oameni infectaţi ar fi circulat în societate şi ar fi răspândit virusul”, a declarat premierul la Realitatea Plus, citat de Agerpres.

Citește și:

Avertismentul medicilor: a apărut deja valul doi al pandemiei de coronavirus

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA 291 de cazuri noi și 24 de decese într-o singură zi

Orban: ”99% din populația României a fost corectă și a respectat regulile”

Orban s-a declarant dezamăgit de reacția Avocatului Poporului în situația amenzilor acordate în starea de urgență.

”Este nedrept. Deci ai 200.000 de oameni care au încălcat legea, care au fost amendaţi şi tu te situezi de partea lor, nu te situezi de partea celor 19 milioane. Adică 99% din populaţia României, care a fost corectă şi care a respectat regulile, a fost într-un fel sancţionată de această decizie de anulare a amenzilor (...) Asta continuă linia situărilor oamenilor puşi de PSD în diferite instituţii publice de partea a celor care nu respectă legea, de partea celor care încalcă legea şi un dispreţ total faţă de majoritatea populaţiei care respectă legea", a precizat Orban.

Loading...

Citește și

  • virgil musta

    Medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, unde s-au vindecat cei mai mulți români infectați cu coronavirus, a explicat cum a obținut acest rezultat. De semenea, medicul a detaliat cum a împărțit spitalul, astfel încât să reducă riscul de infectare în rândul cadrelor medicale.

  • Pandemia care a îngenuncheat Planeta a atins azi, 28 iunie, cifre rotunde, nedorite: peste 10 milioane de cazuri și peste 500.000 de morți. Primul deces raportat oficial s-a înregistrat la 10 ianuarie 2020, în Wuhan, China, iar de atunci medici de pe toată planeta luptă cu virusul ucigaș și cu pandemia necunoscută. Iată ce au învățat în cele 6 luni de confruntare cu SARS-COV-2.