Klaus Iohannis pune presiune pe Guvern. ”Voi merge la toate ședințele”

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a anunțat că va participa la toate ședințele Guvernului Dăncilăfoto: arhiva Click!
Klaus Iohannis a anunțat că va participa la toate ședințele Guvernului Dăncilăfoto: arhiva Click!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va merge la toate şedinţele de Guvern, la o zi după ce i-a solicitat premierului să îi transmită ordinea de zi a şedinţelor Executivului. Decizia președintelui vine în contextul în care se fac din ce în ce mai multe presiuni pentru adoptarea unei ordonanțe de urgență pe tema amnistiei și grațierii.

"Am solicitat agenda, cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă, ne pregătim pentru preşedinţie şi chiar dacă suntem pregătiţi, lucrurile nu pot fi abslut deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare, ca să zic aşa; în repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora: voi merge la şedinţele de Guvern", a afirmat Iohannis, citat de News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis luni, o scrisoare prim-ministrului Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului. "Stimată doamnă Prim-ministru, în vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituţie, vă solicit să îmi transmiteţi agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului", i-a scris şeful statului premierului, referindu-se la articolul conform căruia  "preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii", iar "preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă".

"Potrivit dispoziţiilor menţionate, agenda de lucru a şedinţei Guvernului se comunică autorităţilor publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum şi documentele însoţitoare respective, cu cel puţin 24 de ore înainte de ziua şedinţei Guvernului", a mai menţionat preşedintele.

Liviu Dragnea, presiuni pentru adoptarea ordonanței privind amnistia și grațierea

Decizia președintelui vine în contextul în care există din ce în ce mai multe presiuni din partea PSD pentru adoptarea unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea. În Consiliul Național al PSD de duminică Liviu Dragnea a cerut în mod expres amnistie și grațiere, iar luni, ministrului Justiției, Tudorel Toader, a spus că, cel mai probabil, Codul Penal şi Codul de Procedură Penală vor fi modificate printr-o singură ordonanţă de urgenţă, iar o primă formă a acestei act normativ se află în lucru, în acest moment, la Ministerul Justiţiei. 

Citește și:

Viorica Dăncilă nu știe cum să se poarte cu telefonul. Top trei gafe majore

VIDEO Ce intervenţii estetice are Viorica Dăncilă! Premierul ţine mult la imagine

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net