Opoziţia depune azi moţiunea de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!"

Ultima actualizare:

    Opoziţia ar urma să depună, astăzi, 14 decembrie, moţiunea de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!". Demersul a fost semnat de 163 de parlamentariFOTO: adevarul.ro
Opoziţia ar urma să depună, astăzi, 14 decembrie, moţiunea de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!". Demersul a fost semnat de 163 de parlamentariFOTO: adevarul.ro

Opoziţia ar urma să depună, astăzi, 14 decembrie, moţiunea de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!". Demersul a fost semnat de 163 de parlamentari.

Încă o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă. PNL, USR şi PMP afirmă că programul de guvernare ar trebui să se numească ”Programul de Guvernare după anul 2021 ...”, considerând că toate angajmentele au fost amânate după această dată.

În plus, potrivit Opoziţiei, România e aruncată în instabilitate pentru Liviu Dragnea, moartea pândeşte în spitalele româneşti, educaţia e subfinanaţată, iar în privinţa infrastructurii se înregistrează cel mai mare deficit, scrie news.ro.

Guvernului i se reproşează numărul mare de ministere, de secretari şi de subsecretari de stat plătiţi regeşte.

Carmen Dan este prezentată ca ministrul care a dirijat bastoanele şi lacrimogenele împotriva cetăţenilor paşnici, ministrul Agriculturii drept "groparul zootehniei româneşti”, Tudorel Toader este icoana la care se închină toţi condamnaţii din penitenciare şi recidiviştii eliberaţi, iar ministrul finanţelor este cel care "încă mai confundă ministerul cu discotecile".

În opinia semnatarilor, este periculos pentru interesele naţionale ca ţara să rămână pe mâna ”acestui grup infracţional organizat”, care distruge statul de drept şi dinamitează stabilitatea politică şi economică a României, scrie news.ro.

Liderul de grup al deputaţilor liberali, Raluca Turcan, şi liderii USR şi PMP au anunţat că vineri, 14 decembrie, ar urma să depună moţiunea de cenzură intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!". 

Opoziţia anunţă că dacă Guvernul Dăncilă va fi demis, în locul acestuia va propune "un guvern suplu, european, cu maximum 15 ministere şi maximum 45 de secretari de stat".

"Vom demara un amplu proces de eliminare a risipei de bani publici, care va începe cu restructurarea administraţiei publice centrale, prin reducerea numărului de agenţii guvernamentale şi prin restructurarea cheltuielilor pentru bunuri şi servicii din administraţia publică centrală. Administraţia publică pusă în slujba clienţilor, nepoţilor şi cumetrilor va fi eliminată! Administraţia publică locală va trebui să primească o finanţare corespunzătoare, prin alocarea a 100% din impozitul pe venit şi 80% din redevenţele miniere, dar şi prin cotele defalcate din TVA", promit iniţiatorii moţiunii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net