Klaus Iohannis i-a acceptat! Cine sunt miniștrii interimari propuși de Viorica Dăncilă

viorica-dancila-klaus-iohannis.jpg

viorica dancila si klaus iohannis
Klaus Iohannis a acceptat propunerile pentru miniștri interimari făcute de Viorica Dăncilă
foto: arhiva Click!

Criza de personal de la nivelul Guvernului Dăncilă s-a rezolvat miercuri, 24 aprilie, după ce președintele a acceptat propunerile de miniștri interimari făcute de premier. Anterior, Klaus Iohannis îi transmisese Vioricăi Dăncilă că nu va accepta propunerile PSD pentru ministerele rămase fără șefi după ce Rovana Plumb, Natalia-Elena Intotero și Tudorel Toader își prezentaseră demisiile.

Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat miercuri miniştrii interimari propuşi de premierul Viorica Dăncilă, astfel că Ana Birchall, Eugen Teodorovici şi Radu Ştefan Oprea vor prelua temporar ministerele Justiţiei, Fondurilor Europene şi Românilor de pretutindeni, anunță News.ro.

Astfel, potrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, Klaus Iohannis a semnat următoarele decrete: Decret prin care se ia act de demisia domnului Tudorel Toader, ministrul justiţiei, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului; Decret prin care se ia act de demisia doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului; Decret prin care se ia act de demisia doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului; Decret prin care se desemnează doamna Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al justiţiei, interimar; Decret prin care se desemnează domnul Eugen Orlando Teodorovici, ministrul finanţelor publice, ca ministru al fondurilor europene, interimar; Decret prin care se desemnează domnul Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, ca ministru pentru românii de pretutindeni, interimar.

Președintele Iohannis refuzase să accepte demisiile celor trei miniștri

Preşedintele Klaus Iohannis anunțase, marţi, că respinge remanierile celor trei miniştri, pentru că persoanele propuse de PSD, între care Eugen Nicolicea pentru ministerul Justiției, nu erau potrivite pentru funcţia de ministru. Preşedintele a precizat că nu ia act nici de cele trei demisii până când nu ştie cu cine vor fi înlocuiţi aceştia. Klaus Iohannis a declarat că a avut o discuţie la telefon cu premierul Viorica Dăncilă, în care a rugat-o să vină cu alte propuneri sau cu propuneri de miniştri interimari.

 

Citește și:

Știați că ministrul Tudorel Toader câștigă 12.175 de euro pe lună?

De ce și-a operat ministrul Tudorel Toader negii. Ce spun specialiștii

 

Loading...

Citește și

  • Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, că are toată susţinerea din partea familiei şi nu a încercat să o scoată în prim-plan, familia sa dând dovadă de discreţie. „Am participat cu soţul meu decât la evenimentele în care se impunea acest lucru”, a adăugat ea.

  • viorica dancila interventii estetice, gene false si extensii

    Avem un premier care ţine mult la etichetă. De când a fost învestită în funcţie de prim-ministru, Viorica Dăncilă a făcut paradă cu ţinutele vestimentare, dar şi cu coafura îndrăzneaţă, pentru care a fost comparată deseori cu fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko. Dar, Viorica Dăncilă nu are grijă doar de haine şi de coafură, ci şi ca tenul ei să arate impecabil. pe lângă trucurile de machiaj şi diferite artificii, doamna premier a trecut din câte este mai mult decât evident şi pe la cabinetul medicului estetician pentru câteva intervenţii.