Klaus Iohannis, despre cum vom sărbători Crăciunul în plină pandemie de Covid-19

craciun-coronavirus.jpg

mama si fiica cu masca in fata bradului de craciun
Președintele Klaus Iohannis crede că anul acesta va trebui să sărbătorim Crăciunul numai în familie
foto: Shutterstock

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat dacă autorităţile iau în calcul instituirea stării de urgenţă în perioada sărbătorilor de iarnă, că nu s-a discutat un astfel de demers şi că în opinia sa, ”anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului – o sărbătoare în şi cu familia”.

”Nu am luat în discuţie, nu s-a discutat un astfel de demers. Măsurile, restricţiile în vigoare sunt cele pe care le cunoaştem, dar eu nu cred că sărbătorile de iarnă vor fi ca în alţi ani. Cu siguranţă vor fi restricţii în vigoare, cu siguranţă se va putea călători în mult mai puţine locuri, de exemplu în străinătate, din cauza unor restricţii impuse pe teritoriile altor ţări. Cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului – o sărbătoare în şi cu familia”, a declarat preşedintele, întrebat dacă autorităţile ar putea decide instituirea stării de urgenţă în perioada de iarnă, după modelul din Israel.

Israelul a fost prima ţară care a reimpus măsuri de carantină generalizată, în luna septembrie, acestea fiind valabile din 18 septembrie, pe perioada sărbătorilor prilejuite de Anul Nou evreiesc.

Citește și:

Ludovic Orban, despre coronavirus: ”Fără carantină, România era Italia la pătrat”

Ce spune premierul Ludovic Orban despre intrarea din nou în carantină totală în România

Loading...

Citește și

  • Ludovic Orban în ședință de Guvern

    Ludovic Orban a declarat despre restricționarea circulației pe timp de noapte că autoritățile din România așteaptă să vadă ce efect are această măsură în țările care au adoptat-o deja. Se pare că Guvernul este, deocamdată, precaut în ceea ce privește o astfel de restricție și din cauza apropierii alegerilor parlamentare 2020. Nimeni nu-și asumă acum, în prag electoral, luarea unei decizii atât de nepopuliste.

  • Premierul Ludovic Orban a anunţat joi că Guvernul a decis că va suporta costurile pentru plata angajaţilor trimişi în şomaj tehnic, ”Vom plăti 75% din salariul brut, cât este idemnizaţia lunară de şomaj tehnic, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu”, a precizat premierul. El a mai afirmat că a fost adoptată o HG prin care a suplimentat bugetul Ministerul Sănătăţii cu 42 de milioane de lei şi că a fost majorat plafonul de garantare a creditelor pentru IMM. De asemenea, şeful Executivului a anunţat majorarea pedepselor pentru infracţiuni comise în contextul epidemiei de coronavirus şi a fost introdusă şi o nouă infracţune - omisiunea de a da date.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1