Ce spune premierul Ludovic Orban despre intrarea din nou în carantină totală în România

orban-masca-sedinta-guvern.jpg

Ludovic Orban în ședință de Guvern
Ludovic Orban recomandă bucureștenilor dar și tuturor românilor respectarea măsurilor anti-Covid

Premierul Ludovic Orban, aflat într-o vizită oficială în Franţa, a declarat, luni seară, că nu se discută despre reinstituirea carantinei la nivel naţional în România. Premierul susține că sunt șanse mari ca viața să se poată apropia de normal dacă din ce în ce mai multă lume va respecta regulile.

Ludovic Orban a fost întrebat, luni seară, într-o conferinţă de presă în Franţa, dacă se are în vedere reinstituirea carantinei la nivel naţional. Premierul a spus că așteaptă rezultatele măsurilor instituite până acum și că nu are în vedere o asemenea măsură radicală.

”Nu avem în discuţii o astfel de eventualitate în momentul de faţă. Noi am adoptat un set de măsuri care ţin cont de modul de transmitere a virusului şi aşteptăm să vedem eficienţa. Din punctul nostru de verere, cu cât mai mulţi români respectă normele de protecţie sanitară, cu atât viaţa poate fi mai normală”.

Ludovic Orban: ”Obiectivul nostru este să nu afectăm economia în niciun fel”

Premierul a precizat că obiectivul este ca economia să fie afectată cât mai puţin posibil, de aceea restricţiile care se impun ţin de rata de infectare din fiecare localitate.

”Obiectivul nostru este să nu afectăm economia în niciun fel, să asigurăm funcţionarea economiei, să luăm cât mai puţine măsuri de restricţionare şi ne dorim ca oamenii să aibă o viaţă cât mai aproape de normal. Repet, cu condiţia respectării normelor de protecţie, care nu sunt complicate”, a mai afirmat Orban, conform News.ro.

Premierul a încheiat precizând: ”Dacă oamenii respectă regulile, riscul de transmitere se diminuează drastic şi nu este nevoie să luăm alte măsuri de restricţii”.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1