Închis pe viață în Cambodgia pentru trafic de droguri, un român a mai primit o condamnare în țară

Ultima actualizare:

    Adrian Varadi se plânge de condițiile inumane din închisoarea cambodgianăFoto: adevarul.ro
Adrian Varadi se plânge de condițiile inumane din închisoarea cambodgianăFoto: adevarul.ro

Adrian Varadi, românul condamnat la închisoare pe viaţă în Cambodgia pentru trafic de droguri, a mai primit o condamnare de 4 ani de închisoare cu executare, în țară.

Orădeanul a fost condamnat pe viață în 2017, după ce fusese judecat pentru o faptă comisă în 2016, când, de fapt, ar fi trebuit să evite orice încălcare a legii. Adrian Varadi (40 ani) primise în 2014 și 2016 câte o condamnare cu suspendare sub acuzațiile că a cumpărat cu carduri falsificate, produse de aproximativ 82.000 - 84.000 euro din magazine de lux din Amsterdam, care apoi au fost vândute. Poreclit ”Bujie” în lumea interlopă, a scăpat ieftin din afacere, primind 3 ani de închisoare, cu suspendare pe o perioadă de 6 ani, și 1 an şi 6 luni de închisoare, suspendată pe o perioadă de 3 ani. Prin hotărârile pronunţate, el era însă obligat să stea departe de probleme, să se prezinte periodic la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor, să anunţe orice schimbare de domiciliu şi informaţiile cu privire la locul de muncă, scrie adevarul.ro.

Suspendarea pedepselor, anulată   

Cum nu a respectat nici o obligație, din contră, și-a văzut de viața infracțională, suspendarea i-a fost anulată. În 2016, el a fost arestat pe aeroportul internaţional Phnom Penh din Cambodgia, după ce a fost prins cu aproape cinci kilograme de cocaină asupra sa.

În Cambodgia, potrivit legii, un traficant prins cu peste 80 de grame de droguri asupra sa riscă închisoarea pe viaţă. Aşa s-a întâmplat şi în cazul lui Varadi care, în 2017, a fost condamnat definitiv se Judecătoria Phnom Penh, la închisoare pe viaţă şi la plata unei amenzi de 10.000 dolari. 

Încă 4 ani de detenție   

Astfel, revenind la pedepsele primate în România, judecătorul delegat din cadrul Biroului de executări penale a solicitat Tribunalului Bihor anularea suspendării executării celor două pedepse. Procesul de la Oradea s-a prelungit pe o perioadă de 2 ani, timp în care judecătorul a cerut să ia legătura pe pe cale diplomatică cu orădeanul, să-i aducă la cunoştinţă ce i se întâmplă, iar bărbatul a şi semnat că este de acord cu privire la cele consemnate în sesizarea împotriva lui. A fost condamnat la Tribunal la 4 ani de detenţie, însă dezbaterile s-au reluat la Curtea de Apel Oradea.   

”Lagărul” din Cambodgia     

Bărbatul continuă să fie încarcerat în Cambodgia, în condiţii greu de imaginat. De altfel, în urmă cu doi ani, el a lansat un apel disperat, potrivit spynews.ro, în care solicita să fie transferat acasă din ”lagărul” din Cambodgia, unde stătea închis într-o celulă cu alte 94 de persoane, în condiţiile în care a colaborat cu anchetatorii în timpul cercetărilor, dovedindu-şi buna credinţă. 

Citește și: 

Primul condamnat pe viață după Revoluție, eliberat și arestat din nou

Criminal român condamnat pe viață în Marea Britanie, după ce soția le-a trimis polițiștilor ADN-ul fiicelor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net