Criminal român condamnat pe viață în Marea Britanie, după ce soția le-a trimis polițiștilor ADN-ul fiicelor

Ultima actualizare:

    Polițiștii britanici au reușit să îl identifice și să îl prindă pe criminal datorită probelor ADN recoltate de la locul crimeifoto: Shutterstock
Polițiștii britanici au reușit să îl identifice și să îl prindă pe criminal datorită probelor ADN recoltate de la locul crimeifoto: Shutterstock

Emigrantul român, originar din Dej, județul Cluj, Cristian Sabou, în vârstă de 28 de ani și-a recunoscut fapta și a fost condamnat la închisoare pe viață pentru o crimă pe care a comis-o cu sălbăticie în 2013. Românul a omorât-o cu ciocanul pe bunicuța Valerie Graves, după ce a pătruns peste ea în casa, din Sussex, Marea Britanie, la 29 decembrie 2013. Anul trecut i-a mărturisit fapta soției lui Claudia Marian, de 26 de ani, care l-a dat pe mâna poliției și a trimis ADN-ul fiicelor ei.

Crimă înfiorătoare! Cristian Sabou, în vârstă de 28 de ani, s-a ascuns timp de șase ani în Dej, județul Cluj, pentru a nu fi prins de poliția britanică. Abia în iulie 2019, poliția română în colaborare cu cea britanică au reușit să îl prindă pe criminalul care a intrat prin efracție în casa britanicei de 55 de ani, din Sussex și apoi a ucis-o cu sălbăticie zdrobindu-i capul și pieptul cu lovituri de ciocan. Sabou și-a recunoscut fapta în fața unui tribunal din Sussex și a fost condamnat la închisoare pe viață. El poate fi eliberat după minimum 24 de ani de detenție.

Valerie Graves a fost ucisă pe 29 decembrie 2013
Valerie Graves a fost ucisă pe 29 decembrie 2013

Soția l-a dat pe mâna poliției după ce Cristian Sabou și-a mărturisit fapta

Cristian Sabou a ținut secretă fapta timp de aproape cinci ani. În 2018, conștiința încărcată l-a obligat să i se destăinuie soției lui Claudia Marian, de 26 de ani. Femeia nu a mai putut dormi nopțile știind că trăiește lângă un criminal. A luat legătura cu poliția și, după ce a aflat că principala probă incriminatorie este ADN-ul criminalului, ea a fost de acord să le trimită mostre din ADN-ul fiicelor ei pentru a confirma indubitabil faptul că Sabou era criminalul din Sussex. În iulie 2019, românul a fost arestat și extrădat în Marea Britanie.

Aceasta este casa în care a avut loc orbila crimă
Aceasta este casa în care a avut loc orbila crimă

”Nu puteam trăi liniștită, nu mă puteam privi în oglindă când știam că ascund lângă mine un criminal”, a declarat Claudia pentru The Sun. Când i-a povestit ce a făcut, Cristian a implorat-o să nu îi dea papucii și să își țină gura închisă.

Citește și:

Criminal român condamnat în Spania la 22 de ani de închisoare, adus în ţară cu un avion militar

Cel mai odios criminal în serie român este o femeie

Cine era victima omorâtă cu lovituri de ciocan de român?

Valerie Graves, de 55 de ani, a fost unul dintre artiștii britanici de succes care trăia într-o vilă de 1,6 milioane de lire sterline în Bosham, Sussex. Femeia trăia singură după ce divorțase de soț și în seara de 29 decembrie se pregătea să organizeze o petrecere de Revelion cu prietenele ei. Cristian Sabou abia sosise în Marea Britanie împreună cu soția și cele două fiice și își căuta de muncă. Negăsind nici o slujbă, el a fost nevoit să locuiască într-o rulotă friguroasă.

Ciocanul, arma crimei
Ciocanul, arma crimei

În seara de 29 decembrie, românul a luat bicicleta și a intrat prin efracție în vila lui Graves. Femeia l-a prins și românul i-a aplicat mai multe lovituri de ciocan în zona capului desfigurând-o. S-a întors la rulota instalată în zona industrială de lângă autostrada A27 și a încercat să scape de ciocanul plin de sânge. I-a spus soției că a fost atacat de un câine și s-a apărat cu ciocanul. Abia după ce s-au întors în țară, la scurt timp de la comiterea crimei, Sabou a găsit curajul să își mărturisească fapta abominabilă. Judecătorul Christine Laing a lăudat-o pe Claudia pentru curajul pe care l-a avut dându-l pe Cristian pe mâna poliției.

Cristian Sabou
Cristian Sabou

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net