Imagini revoltătoare! Pacienți bătuți și înjurați de infirmiere, la Spitalul Universitar din București

Ultima actualizare:

    TRei infirmiere umilesc pacienții de la Urgențefoto: captura Facebook
TRei infirmiere umilesc pacienții de la Urgențefoto: captura Facebook

Scene incredibile au fost filmate la unul dintre cele mai renumite spitale din România. Pacienții sunt loviți și înjurați chiar de către cele care ar fi trebuit să aibă grijă de ei. Trei infirmiere au fost înregistrate când se puratu urât cu doi pacienți, chiar în triajul camerei de gardă a Spitalului Universitar de Urgență din București. Conducerea unității a transmis că se delimitează de comportamnentul angajatelor, iar cazul va fi analizat de Comisia de Disciplină. Totodată, ministrul Pintea a anunțat măsuri drastice.

Băăă, cu tine vorbesc! Ridică curu`sus! Ia mâinile de aici! Dacă mai scoți și te mai agiți, să dea dracu dacă nu ți-o tai!” Probabil că despre mână vorbea.

Acestea sunt cuvintele pe care trei infirmiere de la Spitalul Universitar din București le adresează unor pacienți. Totul a ieșit la iveală după ce un bărbat aflat pe patul de suferință a înregistrat umilințele la care erau supuși pacienții și a postat pe paginile de socializare. În înregistrarea video se vede și se aude cum pacienții sunt loviți și înjurați de angajatele spitalului.

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook :”Luptă pt Seby”, fiind filmate pe 14 mai, în jurul orei 16:00.

Totul s-a întâmplat în triajul camerei de gardă.

La un moment dat, se aude cum una dintre infirmiere spune disprețuitor: ”Alo! Te-ai pișat pe tine? Nu te-ai pișat? Nu (spune pacientul)! Pune mâna să vezi! De ce e, mă, uzi? M-am pișat eu?

La un moment dat, una dintre infirmierele aflate la patul unui pacient spune: "V-aş omorî de tot!"

Imaginile au devenit virale şi a strâns mii de distribuiri şi de comentarii. Oamenii s-au declarat revoltaţi de tratamentul la care sunt supuşi pacienţii.

Sorina Pintea: Măsurile vor fi drastice!

Ministrul Sănătății  a reacționat după apariția în spațiul public a imaginilor filmate în cadrul Spitalului Universitar de Urgență din Capitală.  „Nu există nici o explicație plauzibilă, care să scuze acest tip de comportament. Măsurile vor fi drastice. Am discutat cu cei din conducerea spitalului și vineri vor convoca de urgență o comisie de disciplină, comisie care va stabili sancțiunile pe care le vor aplica infirmierelor”, a declarat Sorina Pintea, joi, la Antena 3.

„Aceste sancțiuni pot să meargă până la desfacerea contractului de muncă. Lucru pe care îl susțin. Comportamentul față de pacienți este foarte important, pentru că face parte din tratamentul pacientului. Din păcate, unii nu au înțeles lucrul acesta”, a precizat ministrul Sănătății.

Spitalul se delimitează de atitudinea infirmierelor

Reprezentanţii Spitalului transmit că se delimitează clar de atitudinea celor trei infirmiere, precizând că se va întruni Comisia de disciplină şi va analiza cele semnalate, sancţiunile urmând a fi în raport cu gravitatea faptelor.

Spitalul Universitar de Urgență Bucureşti a avut o primă reacţie în acest caz: se delimitează în mod clar de atitudinea celor trei infirmiere. Conducerea spitalului a precizat că „nu tolereaza în niciun fel agresiunea fizică sau verbală şi se străduieşte să răspundă prin metode paşnice la toate încercările de provocare din partea pacienţilor şi aparţinătorilor acestora".   „Ca urmare a imaginilor apărute în mediul online cu privire la atitudinea unor angajate ale Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Unitatea de Primiri-Urgentţe, facem următoarele precizări: Ne delimităm clar de atitudinea celor trei infirmiere. Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti promovează o relaţie corectă, umană cu pacienţii, nu tolerează în niciun fel agresiunea fizica sau verbală şi se straduieşte să răspundă prin metode paşnice la toate încercările de provocare din partea pacienţilor şi aparţinătorilor acestora”, a transmis unitatea medical, potrivit Adevărul. 

Comisia de disciplină a spitalului se va întruni şi va analiza cazul, iar sancţiunile vor fi în raport cu gravitatea faptelor.

Salariile infirmierelor au crescut după majorarea remunerațiilor din sistemul sanitar. În funcție de vechime, acestea ar putea avea o remnunerație netă de peste 3.000 de lei lunar.

CITEȘTE ȘI: Salariu lunar de 21.000 de lei, şpăgi între 50 şi 100 de lei

CITEȘTE ȘI: Anunț de ultimă oră! Salariile medicilor vor depăși 4.000 de euro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net