Salariu lunar de 21.000 de lei, şpăgi între 50 şi 100 de lei

8-actu-1-doctorita-2col.jpg

Medicul Nicoleta Nistor le vindea pacienţilor concedii medicale

Lăcomie fără margini! Cinci medici, două infirmiere, o îngrijitoare, o asistentă şi 45 de pacienţi au fost trimişi în judecată de procurorii din Argeş, pentru acordarea a sute de certificate de concedii medicale false în schimbul banilor. Deşi are un salariu consistent, medicul Nicoleta Nistor primea 50 – 100 de lei pentru un concediu medical.

Certificate medicale pe bandă rulantă în Argeş! Cea mai mare sumă dată de un pacient pentru a i se acorda mai multe concedii medicale false a fost de 18.000 lei. Cele mai multe certificate de concedii medicale false, 74, au fost date de către Nicoleta Nistor, o doctoriţă de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Argeş, dată între timp afară. Numai prin certificatele false emise de Nicoleta Nistor, prejudiciul adus societăţilor angajatoare ale pacienţilor se ridică la peste 43.000 lei. Cazul a ieşit la iveală în septembrie 2017, scrie adevarul.ro. 

În mai 2018, în urma unor percheziţii domiciliare, două infirmiere şi o îngrijitoare de la Spitalul Judeţean Argeş au fost reţinute de poliţişti. Ele ar fi ajutat mai multe persoane să obţină în mod ilegal concedii medicale şi să întocmească dosare de pensionare pe caz de boală. Daniela Moca, infirmieră, este inculpata acuzată de cele mai multe infracţiuni în dosar. Aceasta obţinea pentru pacienţi documente fictive în schimbul remiterii unor sume de bani. Practic, pacienţii primeau certificate medicale fără să facă vreun consult. Analizând sute de documente şi făcând zeci de interceptări, procurorii au ajuns la medicul Nicoleta Nistor, de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Doctoriţa e acuzată de abuz în serviciu şi fals intelectual. Potrivit procurorilor, aceasta ar fi eliberat nu mai puţin de 74 concedii medicale fictive pentru 26 de pacienţi.

Nicoleta Nistor mai fusese sancţionată în 2016 tot pentru eliberarea unor concedii medicale fictive. Procurorii precizează că salariul net al doctoriţei crescuse cu 75%, de la 12.000 de lei pe lună (februarie 2018) la 21.000 de lei pe lună (aprilie 2018). Doctoriţa primea 50 - 100 lei pentru fiecare concediu medical fictiv eliberat. Tot din cadrul Spitalului Judeţean Argeş a fost trimisă în judecată şi doctoriţa Valentina Neacşu. În dosar sunt cercetaţi şi alţi trei medici din afara Spitalului Judeţean Argeş: Sergiu Arman – medic primar ortoped la Spitalul Militar Piteşti, Maria Iordache - medic pediatru şi Martin Marion Carmen Ulrike - medic oftalmolog la o clinică privată.

Loading...