Ieșean, trimis în judecată pentru că a împușcat mortal câinele unei vecine. Ce riscă bărbatul

Ultima actualizare:

    Câinele a fost împușcat cu o armă de vânătoarefoto: arhiva Click!
Câinele a fost împușcat cu o armă de vânătoarefoto: arhiva Click!

Un bărbat din comuna Bârnova va fi judecat că a omorât câinele unei vecine, executându-l cu două focuri de armă. Dacă va fi găsit vinovat, Cezar Carp riscă până la 3 ani de închisoare sau amendă penală. Alături de acesta va fi judecat și Constantin Donici, proprietarul armei de vânătoare cu care agresorul a împușcat câinele.

În urmă cu patriu ani, o femeie din județul Iași a avut parte de șocul vieții ei, scrie bzi.ro. Aceasta și-a găsit cățelușul mort după ce a fost împușcat cu o armă de vânătoare de către un vecin. Individul împrumutase arma de la un cunoscut și a tras două focuri asupra patrupedului, în picior și în gât. Imediat, femeia a pus mâna pe telefon și a anunțat Poliția cu privire la cele întâmplate.

Animalul, executat cu două focuri de armă

În timpul cercetărilor, oamenii legii au constatat că animalul fusese executat de către un vecin al femeii. Arma de vânătoare folosită de Cezar Carp (39 de ani) fusese împrumutată de acesta de la un cunoscut, Constantin Donici (67 de ani).

Cezar Carp și Constantin Donici au fost trimiși în judecată de procurorii ieșeni. Acuzațiile aduse sunt de uz de armă fără drept, infracțiunea prevăzută de OUG nr. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân și instigare la uciderea câinilor.Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal.

Agresorul și-a recunoscut fapta

În timpul anchetei,  a fost audiat și Constantin Donici. Însă, spre deosebire de Cezar Carp, care a recunoscut în cele din urmă fapta comisă, Donici a negat că i-ar fi împrumutat arma de vânătoare cunoscutului său. Totuși, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au concluzionat că cei doi sunt vinovați și au decis trimiterea lor în judecată.

Ce pedeapsă riscă

OUG nr. 155/2001 arată că eutanasierea câinilor se efectuează numai de către un medic veterinar de liberă practică, organizat în condițiile legii. De asemenea, se interzice uciderea câinilor de către alte persoane decât cele prevăzute în lege sau prin alte metode decât eutanasierea. „Nerespectarea dispozițiilor legale, precum și cruzimile față de animale se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală, de la 1.000 la 10.000 de lei”, se precizează în articolul 14 din OUG nr. 155/2001. 

Citește și: 

Polițiștii în alertă! Câini împușcați pe stradă în Suceava și Maramureș

Câine împușcat pe drumul național, în văzul lumii! Martor a fost și un copil de 6 ani

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net