Guvernul a decis îngheţarea indemnizaţiilor pentru demnitari. Și punctul de amendă rămâne la 145 de lei

Ultima actualizare:

    Guvernul a adoptat luni, 6 ianuarie, o Ordonanță de Urgență pentru îngheţarea indemnizaţiilor pentru demnitari, pentru încetarea detaşărilor de la privat la stat și înghețarea punctului de amendăFOTO: adevarul.ro
Guvernul a adoptat luni, 6 ianuarie, o Ordonanță de Urgență pentru îngheţarea indemnizaţiilor pentru demnitari, pentru încetarea detaşărilor de la privat la stat și înghețarea punctului de amendăFOTO: adevarul.ro

Guvernul a adoptat luni, 6 ianuarie, o Ordonanță de Urgență pentru îngheţarea indemnizaţiilor pentru demnitari, pentru încetarea detaşărilor de la privat la stat şi amânarea Codului Administrativ pentru aleşii locali până în 2021. Totodată, punctul de amendă a fost îngheţat.

Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a anunţat, luni, 6 ianuarie, că Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă care prevede îngheţarea indemnizaţiilor pentru demnitari, încetarea detaşărilor din sectorul privat în instituţiile de stat şi suspendarea aplicării prevederilor Codului Administrativ pentru aleşii locali până la 1 ianuarie 2021. De asemenea, a fost îngheţată valoarea punctului de amendă, scrie news.ro.

Ordonanță de Urgență 2020. Îngheţarea indemnizaţiilor pentru demnitari

Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă a declarat, luni, 6 ianuarie, la finalul şedinţei de Guvern, că Executivul a fost nevoit să ia măsuri după ce PSD a atacat la Curtea Constituţională angajarea răspunderii pe un proiect de lege care corecta prevederile OUG 114.

“Guvernul a fost nevoit în prima şedinţă de Guvern să adopte o Ordonanţă de Urgenţă care să permită intrarea în vigoare a acestor prevederi pentru care şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului. Vorbim despre cumulul salariului cu pensia, care a fost atacat de PSD la Curtea Constituţională”, a explicat Ionel Dancă, citat de news.ro.

Ordonanță de Urgență 2020. Pensiile speciale suspendate un an

Ionel Dancă a precizat că este vorba de îngheţarea indemnizaţiilor pentru demnitari, după majorarea salariului minim cu 7,2% pentru anul 2020, la nivelul lunii decembrie 2019, de suspendarea aplicării prevederilor din Codul Administrativ privind pensiile speciale pentru aleşii locali până la 1 ianuarie 2021, de nivelul sporurilor pentru angajaţii din instituţiile publice care a fost stabilit la nivelul cuantumului de luna decembrie 2019 pentru anul 2020.

Ordonanță de Urgență 2020. Îngheţarea punctului de amendă

Alte măsuri adoptate în OUG de luni sunt eliminarea obligaţiei de majorare suplimentară a capitalului pentru administratorii fondurilor de pensii, precum şi prevederile legate de comisioanele de administrare, eliminarea taxei de 2 la sută pe cifra de afaceri pentru companiile din sector energetic, încetarea detaşărilor din sectorul privat în instituţii de stat, desfiinţarea Fondului de Dezvoltare şi Investiţii la data încetării derulării contractelor aflate acum în desfăşurare, eliminarea taxei pe activele bancare, îngheţarea punctului de amendă la nivelul de 145 de lei.

Citește și:

Florin Cîţu: "Scumpim ţigările şi plafonăm salariile demnitarilor"

Ai ieşit la pensie ca bugetar? Nu te mai poţi angaja la stat!

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net