Grădina zoo a lui Nuțu Cămătaru, împrăștiată în toată țara. Uite unde vor fi duse maimuțele

nutu-camataru.jpg

Nuțu Cămătaru a strâns de-a lungul vremii în curtea sa tot felul de animale sălbatice
Nuțu Cămătaru a strâns de-a lungul vremii în curtea sa tot felul de animale sălbatice

Nuțu Cămătaru a făcut o pasiune pentru animale sălbatice. Lei, urși, cămile, maimuțe, lemuri. Mai devreme sau mai târziu, atunci când autoritățile au aflat despre grădina zoo amenajată ilegal în curte, acesta a rămas fără ele și sunt împrăștiate în toată țara.

Ion Balint, zis Nuțu Cămătaru (51 de ani), este cunoscut pentru pasiunea lui pentru animalele sălbatice.

În februarie 2013, atunci când au fost percheziții într-un dosar de crimă organizată, autorităţile au găsit la el acasă patru lei şi doi urşi.

lei-nutu-zoo-galati.jpg

Leii lui Nuțu Cămătaru sunt la Grădina Zoologică Galați
Leii lui Nuțu Cămătaru sunt la Grădina Zoologică Galați

Unul dintre ei purta numele de Sinbad și era emblema curții interlopului. Cum legea interzice categoric să deții animale exotice și periculoase, polițiștii înpreună cu inspectorii de la Garda de Mediu le-au ridicat.

Interesant este faptul că nu au fost confiscate. Acestea se află în custodia statului și trăiesc în diferite grădini zoologice din țară. Însă, proprietar se pare că ar fi tot Nuțu.

Vier Pfoten: ”Nuțu Cămătaru este și acum stăpânul leilor și urșilor”

”Leii se află la grădina zoologică din Galați, iar urșii la Zoo Bucov, Ploiești. Sunt îngrijiți, hrăniți, dar nu sunt ai statului, stăpânul lor este tot Nuțu Cămătaru. Tocmai de aceea, nu i-am putut reloca în Savană, așa cum stabilisem”, a dezvăluit pentru Click! Kuki Bărbuceanu, președintele Fundaţiei Vier Pfoten România.

ursi-nutu-zoo-bucov.jpg

Urșii lui Nuțu Cămătaru sunt la Zoo Bucov, din Ploiești
Urșii lui Nuțu Cămătaru sunt la Zoo Bucov, din Ploiești

Miercuri, 18 septembrie, autoritățile au descins din nou la adresa din sectorul 5 al Capitalei a temutului interlop, unde au găsit o nouă menajerie: o cămilă, două maimuțe și doi lemuri.

Maimuțele vor fi duse la Zoo Târgu Mureș 

De data aceasta, oamenii legii s-au sesizat după ce săptămâna trecută o a treia maimuță fugise de acasă și luase la rând curțile oamenilor. Ea a fost capturată și se află în grija unei fundații, la fel și suratele ei.

Potrivit lui Kuki Bărbuceanu, atât macacii, cât lemurii vor fi duși la grădina zoologică din Târgu Mureș. Acesta spune că animalele sălbatice au fost cumpărate de Nuțu din România, de pe piața neagră.

Animalele, cumpărate de circ?

În plus, sunt suspiciuni că cei care dețin circuri private au vândut sălbăticiunile după ce statul le-a interzis, încă din 2017, să le mai folosească în spectacole.

camila_nutu.jpg

Cămila a rămas în curtea lui Nuțu Cămătaru pentru că se află pe lista animalelor domestice
Cămila a rămas în curtea lui Nuțu Cămătaru pentru că se află pe lista animalelor domestice

Încă din 2008, este stabilit prin lege faptul că deținerea animalelor sălbatice este infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă penală de 500 la 10.000 de lei și confiscarea animalelor.

 

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/adio-maimute-si-lemuri-camataru-ramas-cu-o-camila

https://www.click.ro/news/national/perchezitii-la-casa-lui-nutu-camataru-s-au-gasit-doua-maimute-si-o-camila

https://www.click.ro/news/national/nutule-cati-oameni-ai-aruncat-cusca-leilor

 

 

 

 

 

Loading...