Gigi Becali a donat o sumă uriașă Spitalului Matei Balș și încă unul i-a cerut ajutorul. ”Ce să fac cu banii dacă semenii mei sunt bolnavi?”

Ultima actualizare:

    Gigi Becali a făcut donații pentru Spitalul Matei BalșFoto: Sport Pictures
Gigi Becali a făcut donații pentru Spitalul Matei BalșFoto: Sport Pictures

Numărul mare de pacienți infectați și suspectați de contaminare cu noul coronavirus a pus la grea încercare spitalele din România. Instituțiile medicale au nevoie de măști, mânuși, halate, dar și multe alte obiecte de strictă necesitate. Soluția, se pare, vine din mediul privat. Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri, Gigi Becali, spune că a donat o sumă uriață pentru Spitalul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. Și nu se oprește aici. El spune că încă un spital i-a cerut ajutorul. Instituția medicală a confirmat donația.

Informația despre neajunsurile de la Spitalul ”Matei Balș” din Capitală a fost făcută publică de Gigi Becali. Latifundiarul din Pipera a dezvăluit că a donat, până în prezent, suma de 100.000 de euro către unitatea medicală.

Se pare că Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” a luat legătura, săptămâna trecută, cu Gigi Becali, iar conducerea i-a solicitat multimilionarului ajutorul. Fără să stea pe gânduri, omul de afaceri și-a mobilizat persoanele de încredere de la palat, care au plecat, de urgență la cumpărături.  ”Cei de la «Matei Balș» mi-au trimis o listă lungă fiindcă nu aveau nimic în spital! Am primit de la ei o cerere, prin care mi s-a solicitat ajutorul. Au spus că au nevoie de scaune, mese, mobilier, camere video, produse de curățenie, mop-uri, televizoare, mai multe lucruri, pentru criza asta cu coranovirusul. Normal că i-am ajutat. S-au dus băieții și au cumpărat tot ce mi-au cerut în primă fază. Iar astăzi (n.r. luni) am primit o altă listă de la ei, iar băieții au plecat deja să achiziționeze tot ce au nevoie. Cum să nu-i ajut?! Doamne-ferește!”, a declarat pentru cancan.ro, Gigi Becali.

Institutul ”Matei Balș” a confirmat donația

Informația potrivit căreia Gigi Becali a făcut o donație pentru Spitalul Matei Balș a fost confirmată pentru Click! de reprezentanții unității medicale. ” Da, a donat. S-a oferit”, a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Matei balș din capitală, doctorul Cătălin Apostolescu.

Ce a cumpărat Becali pentru Spitalul ”Matei Balș”

Finanțatorul FCSB a spus că are o relație specială cu directorul Spitalului ”Matei Balș”, iar când i-a cerut ajutorul, a răspuns afirmativ. ”Există o listă oficială a spitalului Matei Balș cu ce au nevoie acum. Am luat tot ce era nevoie pentru spital. Am zis ca plătesc câte 5.000 de măști pe zi, plus halate, consumabile, mese, scaune, paturi, televizoare, calculatoare. Ce să fac eu cu banii, dacă semenii mei sunt bolnavi? Cel mai important fac rugăciune în fiecare zi pentru semenii mei. Doar de la Matei Balș mi s-a cerut ajutorul, pentru că acolo am unele relații cu domnul Streinu Cercel”, a afirmat Becali la România Tv.

El a fost impresionat de situația de la Spitalul ”Matei Balș”. ”Spuneau oamenii că nu mai au unde să să stea. Făceau teste și stăteau în picioare. Am dus o sută de scaune și nu știu câte mese și paturi. Am dat și 40 de televizoare, telefoane. Am dat vreo 13.000 de euro doar pentru calculatoare și 20.000 de euro pentru un mare scanner. Fata domnului Adrian Streinu Cercel mi-a cerut ajutorul. Streinu Cercel a făcut lista cu ce era nevoie", a spus Gigi Becali, la Antena 3.

Gigi Becali a dezvăluit că până acum a cheltuit peste 100.000 de euro pentru materialele cerute săptămâna trecută de cei de la "Matei Balş", însă cheltuielile se află abia la început, urmând să achiziţioneze măşti, halate şi alte echipamente, toate în cantităţi foarte mari. "Chiar azi mă duc la bancă să mai plătesc o tranşă", a mai afirmat Gigi Becali. El a mai dezvăluit că anterior a mai ajutat Institutul Matei Balş cu peste un milion de euro, în lupta împotriva hepatitei C.

Becali va ajuta și un alt spital

”Doar la Spitalul Matei Balș am dat până acum. Dar m-a sunat cineva de la Spitalul din Rădăuți și voi duce vineri și acolo. Dar dacă va mai fi nevoie și în altă parte în București sau în țară, voi ajuta. Îi ajut, ce să fac cu banii? Oamenii sunt bolnavi ”, a afirmat Gigi Becali la România TV.

O fabrică mare de cămăși ar putea face halate și măști

Gigi Becali a dezvăluit pentru Antena 3 că i-a sugerat unei fabrici de textile să fabrice măști și halate pentru spitale. "Am vorbit la cea mai mare mare fabrică de cămăși din România. Le-am zis: «Băi, nu mai faceți cămăși! De acum încolo lucrați non-stop și faceți măști și halate. Vi le cumpăr eu». Cei de acolo au întrerupt producția de cămăși. Spuneau că nu au materiale de măști. Cum să nu fie? Nu avem niște petice, niște materiale?  Să se facă în fiecare zi câte 5.000 de măști și halate, ca să dau la spitale. Le plătesc eu. Vreau să menționez că cei de acolo nu mi-au pus niciun adaos. Doar 10%, căt costă mâna de lucru și salariile muncitorilor”, a declarat Becali, la Antena 3.

Pe 10 martie, un medic care lucrează la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” din Capitală dezvăluia, sub protecția anonimatului, că în unitatea spitalicească nu mai există nici măști și nici halate de unică folosiță. În plus, a subliniat acesta, personalul medical nu are cum să-i ajute pe cei depistați pozitiv cu coronavirus.

“Nu avem nimic, nu suntem pregătiți. Nu mai sunt măști, nici halate. Nu avem cu ce să ajutăm pacienții, improvizăm cu orice”, a povestit un medic care lucrează la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”.

În ultima perioadă pe mediile de socializare apar tot felul de informații privind lipsurile din spitalel românești. Marți seara, ministrul Victor Costache a spus la Antena 3 că în prezent suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar

Citește și: 

Federația a închis fotbalul din România

Un bărbat suspect de coronavirus a plecat din spital înainte de a primi rezultatul testului

Scandal în Argeș între trei bărbaţi dintr-un centru de carantină. Sunt cercetaţi penal

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net