Gheorghe Dincă poate fi condamnat pentru crimă și în lipsa unui cadavru. Explicația unui criminalist

Ultima actualizare:

    Gheorghe Dincă locuia singur de mai mulți ani, după ce soția și copiii săi s-au mutat în Italiafoto: Inquam Photos
Gheorghe Dincă locuia singur de mai mulți ani, după ce soția și copiii săi s-au mutat în Italiafoto: Inquam Photos

Cazul fetelor dispărute în Caracal este departe de a se fi încheiat. Poliția încă nu a găsit cadavrele celor două fete pe care Gheorghe Dincă susține că le-a ucis. Chiar și așa, criminaliștii cu experiență spun că procurorii au toate probele necesare pentru a obține condamnarea bărbatului de 65 de ani.

„Nu are relevanţă la atâtea probe dacă se găsesc sau nu cadavre, resturi de cadavre. Sunt şase – şapte cazuri de condamnări la închisoare fără găsirea cadavrului, cu probe, absolut tot. Aici e o ardere incompletă, nu e completă ca la crematoriu. E un gest al lui de distrugere a urmelor,

Mai ales faptul că a fost localizat pe telefon. Din cele 7 – 8 apeluri date pe telefon, ştia că va fi localizat, a încercat să scape de cadavru prin această arsură, distrugere osoasă şi urmele care au rămas acolo sunt vizibile.

Restul, ce a făcut e uşor de gândit. Au fost luate, duse, transportate, fie îngropate în curte în toată nenorocirea ce e acolo de mediu, fie duse în altă parte. Rolul poligrafului e extraordinar, detectorul de minciuni e incredibil de eficient, avem specialişti foarte buni în ţară, am lucrat foarte mult cu ei”, a explicat criminalistul Andrei Banu pentru Digi24. Bărbatul și-a recunoscut duminică ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât și al Luizei.

Testul cu poligraful a fost amânat

Procurorii DIICOT reiau, vineri (2 august), cercetările la casa din Caracal unde Gheorghe Dincă le-ar fi ucis pe cele două adolescente. Bărbatul urmează a fi adus la fața locului. Testul poligraf de la sediul IGPR va fi amânat pentru o dată ulterioară. Presupusul criminal în serie a fost dus joi (1 august) la sediul Institutului Național de Medicină Legală, unde a fost verificat medical de către medicii legiști, după ce a susținut că a fost bătut de către polițiști. El susține că, atunci când anchetatorii au decins la locuința lui pentru percheziții, l-au lovit cu picioarele atunci când l-au imobilizat. Cu toate acestea medicii legiști l-au contrazis. Expertiza psihiatrică a lui Gheorghe Dincă va fi făcută săptămâna viitoare. 

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Citește și

Tatăl Alexandrei, mesaj către inculpatul Gheorghe Dincă. Nelu Măceșanu crede că fiica lui e în viață

Fiica lui Gheorghe Dincă neagă acuzațiile de trafic de minore: «Mâine vor fi declarații»

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net