Fostul ministru de Finanţe Daniel Chiţoiu, externat după mai multe amânări

Ultima actualizare:

    daniel chitoiu externare spital floreascaDaniel Chiţoiu a acuzat fureri atroce în zona toracică
daniel chitoiu externare spital floreascaDaniel Chiţoiu a acuzat fureri atroce în zona toracică

Investigaţiile medicale în cazul lui Daniel Chiţoiu, fostul ministru de Finanţe care ar fi provocat un accident mortal în a doua zi de Crăciun, s-au încheiat, aşa că medicii au decis că poate fi externat în cursul zilei de miercuri (2 ianuarie). Fostul demnitar a acuzat dureri în zona toracică, având se pare mai multe coase fisurate în urma impactului violent.

Fostul ministru de Finanţe Daniel Chițoiu va fi externat miercuri, după mai multe amânări din partea medicilor. În urma accidentului mortal pe care l-ar fi provocat, pe 26 decembrie, în judetul Argeș, politicianul a fost internat cu coaste rupte și fractură de stern la Spitalul Floreasca. Medicii au stabilit că el poate fi externat, după ce a primit îngrijiri mai bine de o săptămână în unitatea medicală.

În timpul în care a stat internat, oamenii legii i-au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. În accidentul provocat de Chițoiu şi-au pierdut viaţa soții Pristavu. 

Daniel Chiţoiu va fi audiat de procurori

Surse judiciare susțin că Daniel Chițoiu va fi audiat după externare, existând suspiciunea că fostul ministru vorbea la telefon în timpul impactului.

Anchetatorii cred că mașina condusă de secretarul general ALDE ar fi intrat pe contrasens, iar imediat după producerea accidentului au existat declarații verbale contradictorii. În plus, poziția mașinilor nu conducea către o ipoteză clară asupra vinovăției.

"La acest moment se desfășoară cercetări in rem (faţă de faptă, principiu juridic ce stă la baza activităţii de cercetare penală), în urma evenimentului rutier care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor două, fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, conform art. 192 si 196 din Codul Penal. Activitatea de cercetare penală se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cercetările fiind în curs la acest moment”, se arată într-un raport al Poliției Argeș.

Accidentul a avut loc în 26 decembrie 2019 în localitatea Zamfirești din Argeș. O femeie de 73 de ani și un bărbat de 82 de ani au murit în urma impactului, iar alte două persoane au fost rănite.

 Citeşte şi:

Ipoteză nouă în cazul accidentului provocat de Chițoiu. Fostul ministru vorbea la telefon

VIDEO Un martor susţine că Daniel Chiţoiu ar fi provocat accidentul cu doi morți, de la Zamfirești

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net