A fost externat senatorul Vergil Chițac, din cauza căruia tot Parlamentul a fost testat de coronavirus

senatorul-vergil-chitac.jpg

Senatorul Vergil Chițac este primul parlamentar bolnav de Covid
Senatorul Vergil Chițac a fost primul parlamentar testat pozitiv pentru noul coronavirus

L-a băgat în izolare pe premierul Ludovic Orban, a trimis tot Parlamentul la analize și a refuzat izoleta. Sunt câteva dintre”faptele de arme”ale primului parlamentar care s-a îmbolnăvit de coronavirus, senatorul PNL Vergil Chițac. Acesta a fost externat din Spitalul Județean Constanța

Vergil Chițac a fost diagnosticat cu COVID-19 pe 13 martie, după ce a participat la o reuniune NATO, în perioada 17-19 februarie. După cum a declarat parlamentarul, ulterior, Secretariatul general al Alianței Nord-Atlantice a informat toți participanții că un membru al delegației franceze a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Revenit la București, senatorul a participat, pe 9 martie, la o reuniune liberală cu circa 100 de colegi din PNL, inclusiv cu liderul formațiunii Ludovic Orban. În urma acestei ședințe, alți trei colegi de partid au fost confirmați pozitiv cu coronavirus, iar premierul Ludovic Orban s-a autoizolat la Vila Lac 1. Pe 13 martie, senatorul Vergil Chiţac, soţia şi asistentul lui au fost duşi la spital cu o maşină SMURD. Pentru a merge toți împreună, parlamentarul a refuzat izoleta și nu a purtat nici mănuși nici echipament de protecție.

senatorul_vergil_chitac_fara_izoleta.jpeg

Senatorul Vergil Chițac a intrat în spital pe picioarele lui
Senatorul Vergil Chițac a intrat în spital fără a fi transportat în izoletă
Foto: realitateadeconstanța.ro

Vergil Chițac externat după 17 zile

Pe 30 martie, Vergil Chițac a fost externat după ce două teste consecutive au arătat că nu mai este purtător al SARS-CoV-2. El a ajuns acasă și se află într-o stare stabilă. Având în vedere că parlamentarii lucrează de acasă, în această perioadă, senatorul de Constanța va rămâne la domiciliu pentru refacere. Surse medicale au declarat pentru presa locală că fiul și soția senatorului PNL au fost, de asemenea externați.

Dosar penal in rem

De precizat că procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul senatorului liberal Vergil Chiţac, care a infectat mai multe persoane cu noul coronavirus. Potrivit unor reprezentanţi ai Parchetului, procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz, ancheta urmând să stabilească dacă senatorul şi-a luat toate măsurile pentru a preveni răspândirea virusului.

 

Citiți și

 

Coronavirus 2020. Senatorul Vergil Chițac, în stare gravă. A fost mutat la Terapie Intensivă

 

Vergil Chițac are dosar penal! E acuzat că s-a expus în public deși intrase în contact cu o persoană cu coronavirus

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1