Coronavirus 2020. Senatorul Vergil Chițac, în stare gravă. A fost mutat la Terapie Intensivă

senatorul-pnl-vergil-chitac-primele-declaratii-suspect-de-coronavirus.jpg

senatorul vergil chitac
Senatorul Vergil Chițac a fost mutat la Terapie Intensivă

Fiica senatorului Vergil Chiţac, Irina, a scris un mesaj public pe Facebook legat de situaţia familiei ei internate în acest moment pentru că este infectată de coronavirus. Ea a dezvăluit că senatorul a fost transferat la Terapie Intensivă, starea lui agravându-se considerabil în ultimele ore.

Senatorul PNL, Vergil Chițac, diagnosticat săptămâna trecută cu COVID-19, a fost mutat la terapie intensivă din cauza problemelor respiratorii. Anunțul a fost făcut de fiica sa, într-o postare pe Facebook. 

„Sunt Irina, sunt fiica lui Vergil şi a Simonei Chiţac şi sora lui Octavian Chiţac. Toţi trei membrii familiei mele au testat pozitiv pentru COVID19 şi sunt momentan internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Pentru mulţi oameni, ei sunt nişte numere în statisticile celor de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, nişte cazuri despre care citesc şi faţă de care mulţi îşi exprimă într-un fel sau altul părerea.
Pentru mine ei sunt familia mea, reperele mele şi o mare parte din sufletul meu. Faptul că suferă de acest virus înseamnă că nu am efectiv voie să îi văd, să îi îmbrăţişez, să îi susţin, să fac lucruri pe care le-ar face orice om când este familia sa în pericol. Este cu atât mai greu să nu pot să fiu acolo pentru ei, având în vedere că nu mi-am mai văzut părinţii de la Crăciun şi fratele de la început de februarie.
Veştile în sine sunt foarte grele. Lumea intră pe paginile tatălui meu că să afle despre senatorul Vergil Chitac, iniţiativele pe care lucrează, Asociaţia Constanţa Altfel.
Pentru mine el este tatăl meu, care îmi cânta Compact la chitară când eram mică, care m-a învăţat ce înseamnă curajul şi ce înseamnă să fii puternic, care m-a învăţat să joc 66, să îmi setez standarde înalte şi să muncesc pentru ele. Faptul că el este acum atât de vulnerabil şi că nu le pot oferi suport lui şi mamei mele îmi frânge inima la propriu.
Zilele astea mai mulţi prieteni mi-au spus câte lucruri urâte se scriu despre el, pe pagini pe Facebook, în media sau în secţiile de comentarii. Mi s-a spus că oamenii sunt răi şi agresivi, îl critică, îl învinovăţesc. Le-am spus prietenilor mei că nu mai pot să facă faţă în aceste momente deja grele, şi la ura şi agresivitatea aruncată către tatăl meu. Dar tatăl meu a intrat ieri la Terapie Intensivă şi atunci am hotărât să scriu.
COVID19 este un virus nemaintalnit şi foarte contagios. Se răspândeşte extrem de uşor, multe persoane infectate în perioadă de incubaţie nu prezintă simptome, poate supravieţui pe suprafeţe zile întregi, se poate lua prin aer de la o distanţă considerabilă în metri. Asta ne poate speria, ne poate face să ne învinovăţim între noi. Realitatea ne arată însă, pe măsură ce se măreşte numărul de cazuri şi în România similar cu restul lumii, că a căuta ţapi ispăşitor nu are sens şi nu este în niciun fel de ajutor.
În pandemia asta, absolut toţi suntem expuşi şi vulnerabili şi asta ar putea să ne amintească de fragilitatea condiţiei noastre şi de cât de important este să ne susţinem unii pe alţii în aceste zile sumbre şi singuratice, în care ne izolăm în case, în speranţa că totul va trece. În acest context deja greu, unii dintre noi vom fi afectaţi personal de asta. Că va fi vorba de o cunoştinţă, un prieten, cineva din familie, se poate întâmplă fiecăruia dintre noi.
Şi sper că măcar o parte dintre voi veţi cîţi acest mesaj şi veţi înţelege că în spatele acestui caz pe care lumea îl comentează, suntem o familie foarte afectată fizic şi emoţional, care avem nevoie de tot suportul şi ajutorul pe care îl putem primi.
Tatăl meu este un om bolnav în spital, care se îngrijorează pentru soţia şi fiul sau care sunt şi ei internaţi în spital, care şi-a petrecut ultimele trei zile ajutat să respire şi care a fost mutat ieri la Terapie Intensiva. În aceste momente tatăl meu are nevoie de suport, de rugăciune şi de dovezi de umanitate din partea tuturor. Înainte de toate, parlamentari, asistenţe, avocaţi, şoferi, suntem toţi toţi, mame, fiice, fii, fraţi, surori, prieteni şi OAMENI.
Mama, tata, Octav, vă iubesc mult şi mă rog să vă strâng în braţe cât mai curând.“, a scris Irina Chiţac, luni, 16 martie, pe pagina sa de Facebook. 

Joi, 12 martie după ce a apărut știrea că senatorul Vergil Chițac, 57 de ani, a fost testat pozitiv cu coronavirus, iar Guvernul și Biroul Permanent Național al PNL au anunțat că intră în autoizolare, parlamentarul a postat un mesaj în care spune că este „mâhnit că eu, soția mea și atâția alți oameni din România și din lume trecem prin astfel de momente”.

”Din păcate, starea de rău pe care am acuzat-o în ultimele zile s-a dovedit a fi cauzată de Coronavirus COVID-19. Voi urma întocmai procedurile Direcției de Sănătate Publică și am încredere că totul se va rezolva cu bine. Sunt extrem de mâhnit că eu, soția mea și atâția alți oameni din România și din lume trecem prin astfel de momente. E o încercare pentru toată planeta. Mă impresionează mesajele și încurajările care nu se mai opresc. Vă mulțumesc și vă doresc din suflet să fiți sănătoși și să aveți mare grijă de voi, pentru că boala poate lovi când nu te aștepți”, scria pe Facebook senatorul Vergil Chițac, la scurt timp după confirmarea diagnosticului.

Cine este senatorul Vergil Chițac

Înainte să intre în politică, Vergil Chițac a fost ofițer în marină, iar până la începutul anului 2016 a fost rectorul Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”.

S-a retras din Marină cu rang de amiral și de patru ani a intrat în politică. S-a înscris în PNL și a candidat la funcția de primar al Constanței la alegerile locale din 2016, fără a fi ales.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1