Focar de Covid-19 la Serviciul de Ambulanţă Prahova. Şapte dispeceri au fost infectaţi

ambulanta-coronavirus.jpg

ambulanta cu personal echipat pentru interventie caz coronavirus
Șapte dintre cei 20 dispeceri de la Ambulanța Prahova au Covid-19
foto: Inquam Photos

Şapte dintre cei 20 de angajaţi de la dispeceratul Serviciului de Ambulanţă din judeţul Prahova au fost diagnosticaţi cu Covid-19. Aceștia au fost înlocuiţi cu personal operativ din cadrul instituţiei şi cu angajaţi de la ISU.

"Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar la dispeceratul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Prahova, unde şapte persoane, dintr-un efectiv de 20, au fost confirmate cu noul coronavirus. Ca urmare a acestui lucru, activitatea a fost reorganizată cu angajaţi din rândul personalului operativ, dar şi cu sprijin de resurse umane din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova”, a transmis, miercuri, Prefectura Prahova, conform News.ro.

Creștere semnificativă a numărului de cazuri noi în Prahova

Numărul de cazuri noi de COVID-19 raportate în 24 de ore a crescut de la 43 înregistrate marţi, la 84, raportate miercuri. Patru dintre noile cazuri de îmbolnăvire sunt la pacienţi cu vârste sub 18 ani. 

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Prahova, 5.101 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, iar dintre cei diagnosticaţi 173 au decedat. 

Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, 253 sunt ocupate, iar la Terapie Intensivă mai este doar un loc liber destinat bolnavilor cu SARS-CoV-2.

Citește și:

Ludovic Orban, despre restricții. ”Dacă vrem să reluăm o viaţă normală, va trebui să suportăm mici chestii”

Conform Prefecturii Prahova, Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna va prelua spre evaluare şi tratament bolnavi cu COVID-19, unitatea sanitară asigurând 19 paturi pacienţilor confirmaţi cu noul coronavirus. Săptămâna trecută, directorul DSP Prahova, Ioana Loghin, anunţa că un spital privat din Băicoi va deveni unitate suport COVID, urmând a primi pacienţi suspecţi de a fi fost infectaţi, dar şi pacienţi diagnosticaţi cu boala, dar cu forme uşoare.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA: Un nou record de cazuri noi: 1.713 în 24 de ore. 49 de persoane au murit

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1