Femeie gravidă, infectată cu COVID, a murit la Alba Iulia, la o săptămână după mama ei. Ce spun medicii

bolnav-spital-coronavirsu.jpg

Cazurile de infectări cu coronavirus se pare că vor fi din ce în ce mai multe
Foto: Arhivă Click

O tânără în vârstă de 33 de ani din Alba, însărcinată în 24-25 de săptămâni, testată pozitiv cu noul coronavirus, a decedat vineri (7 august), la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia.

Tânăra din satul Tătârlaua, comuna Cetatea de Baltă, a fost transferată la Alba Iulia de pe secţia de ATI a spitalului din Târgu Mureş. Medicii din Alba au încercat să îi salveze viaţa tinerei şi copilului nenăscut, însă din păcate eforturile au fost în zadar. Femeia ar fi contactat virusul într-un focar din familie, patru membri ai acesteia fiind confirmaţi cu noul coronavirus, iar mama tinerei a decedat în urmă cu aproximativ o sptămână. Tânăra care a murit mai are doi copii, o fată şi un băiat, scrie adevarul.ro.

Medic: „Starea femeii a fost extrem de gravă”

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia au făcut precizări cu privire la decesul tinerei. Şeful secţiei de ATI, medicul Silviu Tuzeş, a spus că în momentul în care tânăra a ajuns în Spitalul din Alba Iulia starea ei era extrem de gravă. „Pacienta în vârstă de 33 de ani, cu 25 de săptămâni de sarcină, a ajuns la noi într-o stare extrem de gravă, printr-un transfer de la spitalul din Târgu Mureş. A fost internată cu diagnosticul de o pneumonie bilaterală, determinată de infecţia cu coronavirus, cu insuficienţă hepatică și respiratorie.

"A fost intubată şi ventilată. S-au folosit ghidurile şi protocoalele de tratament specifice stării de COVID, însă cu toate eforturile noastre, evoluţia a fost nefavorabilă şi pacienta a decedat. Pacienta face parte dintr-un grup de patru persoane, care au venit din Spania, fiind un focar de coronavirus. În urmă cu aproximativ o săptămână şi mama dânsei a decedat, tot după ce a fost infectată cu coronavirus. Pacienta a venit în urmă cu aproximativ o săptămână. Când a ajuns, starea femeii a fost extrem de gravă”, a declarat medicul Silviu Tuzeş.

Citește și:

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul gravidei cu COVID-19 care a murit în timpul transferului dintre spitale

O femeie cu coronavirus din București a murit în propria locuință! Rudele au stat cu cadavrul în casă 24 de ore

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1