Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul gravidei cu COVID-19 care a murit în timpul transferului dintre spitale

Ultima actualizare:

    foto: Mediafax
foto: Mediafax

Poliţiştii arădeni s-au autosesizat în cazul gravidei cu COVID-19 care a murit după transferul de la un spital din Arad la unul din Timişoara şi fac cercetări pentru ucidere din culpă, informează Agerpres.

„Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Arad s-au autosesizat cu privire la acest eveniment. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a declarat vineri, 31 iulie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Adina Aconstantinesei.

O femeie însărcinată din Arad, infectată cu COVID-19, a decedat, joi, 30 iulie după ce a intrat în stop cardio-respirator în timpul transferului de la spitalul din Arad la cel din Timişoara. Femeia avea 39 de ani şi era gravidă în 28 de săptămâni. 

Aceasta fusese internată la secţia ATI din cadrul fostului spital municipal din Arad, care aparţine acum de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. După ce starea de sănătate s-a agravat, pe fondul infecţiei cu noul coronavirus, medicii au decis să o transfere la Timişoara.

În drum spre Spitalul Judeţean Timişoara, pacienta a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitată, intubată şi resuscitată din nou la Unitatea de Primiri Urgenţe din Timişoara, unde a decedat. 

Declarațiile dureroase ale soțului victimei

Trei anchete sunt în derulare, una internă, începută de conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, una a responsabililor DSP Arad, iar alta este efectuată de DSP Timiş. Vineri dimineaţă, mai multe cadre medicale au fost audiate. Conform datelor preliminare din ancheta DSP Arad, pacienta gravidă avea unele comorbidităţi, precum diabet zaharat cu dependenţă de insulină, hipertensiune arterială şi obezitate de gradul II. Totuși, managerul spitalului din Timișoara a acuzat spitalul din Arad de proastă gestionare a cazului gravidei decedate.„Mai bine nu o duceam la spital, poate cine știe, nu murea, stătea la mine în brațe”, au fost declarațiile dureroase făcute de soțul Emiliei Balea, potrivit libertatea.ro

image
image
image
image
image
image
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net