Favipiravir, eficace împotriva coronavirusului? Specialiștii chinezi au descoperit un medicament care ar trata pneumonia virală

medic-chinez-coronavirus.jpg

Femeie medic de origine asiatica care lupta impotriva coronavirusului
Specialiștii chinezi depun eforturi uriașe pentru a descoperi un tratament care să vindece pneumonia virală. În China, Covid-19 a ucis cei mai mulți oameni

Favipiravir este un medicament antiviral care ar putea trata și pneumonia virală declanșată de coronavirus, sunt de părere oficialii chinezi. Zhang Xinmin, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică din China, a declarat că medicamentul a fost deja testat și a primit avizul pentru a fi produs la scară largă în China.

China a finalizat cercetările clinice ale Favipiravir, un medicament antiviral care a demonstrat eficacitate clinică împotriva bolii provocate de noul coronavirus, COVID-19, a anunţat marţi un oficial citat de agenţia Xinhua, potrivit hotnews.ro.

Ce este Favipiravir. Studiile i-au dovedit eficacitatea

Favipiravir, un medicament pentru gripă, aprobat pentru utilizare clinică în Japonia în 2014, nu a demonstrat reacţii adverse evidente în studiul clinic, a declarat într-o conferinţă de presă Zhang Xinmin, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.

Peste 80 de pacienţi au participat la studiul clinic desfăşurat într-un spital din oraşul Shenzhen, situat în provincia Guangdong din sudul Chinei. 35 dintre aceşti pacienţi au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost incluşi într-un grup de control. Rezultatele au demonstrat că pacienţii cărora li s-a administrat tratamentul cu Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru acest virus într-un timp mai scurt în comparaţie cu pacienţii din grupul de control.

Favipir va fi produs la scară largă în China

Un studiu clinic randomizat, multicentric, condus de Spitalul Zhongnan al Universităţii Wuhan, a sugerat totodată că efectul terapeutic al Favipiravir este mult mai bun în comparaţie cu cel observat la grupul de control.

Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici şi ar trebui inclus în planul de diagnostic şi tratament aplicat pentru COVID-19 cât mai curând posibil, a spus Zhang.O companie farmaceutică chineză a primit aprobarea Administraţiei Naţionale pentru Produse Medicale pentru a produce în masă medicamentul şi pentru a asigura o aprovizionare stabilă, a adăugat Zhang, citat de Xinhua.

 

Citește și:

Eliberarea pașapoartelor, suspendată pentru 30 de zile. Nu se mai țin examenele pentru permisul auto

România închide toate restaurantele și barurile și suspendă zborurile spre și dinspre Spania

Loading...
 
 

Citește și

  • coronavirus

    A apărut brusc și s-a răspândit rapid, este un virus nou și nu știm foarte multe despre el. Un lucru știm sigur: că a provocat o pandemie care, în trei luni, s-a întins în peste 160 de țări de pe tot globul. COVID-19 ne-a schimbat modul de viață și cu toții încercăm să ne supunem noilor reguli menite să limiteze transmiterea bolii. Cât va mai dura? Când vom fi protejați de un vaccin? Iată doar câteva dintre întrebările care ne frământă pe toți.

  • Jennifer Haller a fost primul voluntar dintr-un grup de 45 care a fost injectata cu vaccinul contra coronavirusului

    Primul test al vaccinului împotriva coronavirusului a fost făcut pe o persoană sănătoasă, luni, în oraşul Seattle, Statele Unite, unde sunt cele mai multe cazuri de contaminare cu noul virus - peste 840. Vaccinul a fost testat pe Jennifer Haller, o femeie de 43 de ani, mamă a doi copii, prima dintre cele 45 de persoane care au acceptat să fie voluntari în procesul de testare a vaccinului.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1