Explicaţiile medicului care şi-a închis telefonul când Florin Busuioc trebuia operat: «M-au hăituit!»

Ultima actualizare:

    Dr. Octavian Istrătoaie, șeful Clinicii de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară nu a răspuns la telefon când Busu trebuia operatFoto: umfcv.ro
Dr. Octavian Istrătoaie, șeful Clinicii de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară nu a răspuns la telefon când Busu trebuia operatFoto: umfcv.ro

Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic marţi seara la Craioava, iar medicii bulversaţi că nu aveau acordul şefului Clinicii de Cardiologie Intervenţională pentru a băga pacientul de urgenţă în operaţie au simţit cum le fuge pământul de sub picioare într+-o situaţie contracroniâometru. În tot acest timp, dr. Octavian Istrăţoaie, acuzat că şi-a închis telefonul, a explicat ce s-a întâmplat de fapt, şi xcare a fost motivul real pentru care nu a fost de găsit.

Florin Busuioc (56 de ani) a fost operat de urgenţă în noaptea de marţi spre miercuri la Clinica de Cardiologie din oraşul Craiova, unde actorului i s-a făcut rău imediat după spectacolul Central Park. Iniţial a fost sunat şeful clinicii, Octavian Istrătoaie, care nu a răspuns la telefon. Abia a doua zi el a explicat care au fost motivele pentru care nu a fost de găsit. 

"De azi dimineaţă (n.r. miercuri dimineaţă) asta fac. Răspund şi explic. M-au hăituit! Am avut telefonul descarcat şi am sunat imediat ce am văzut apelurile pierdute. Asta s-a întâmplat. Cum să nu răspund la telefon? Cum să nu dau eu voie să îi salveze viaţa lui Busu?”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Octavian Istratoaie.

Medicul şef de la Cardiologie a mai spus că a sunat imediat ce a văzut apelurile, dar pacientul era deja în sală. Chiar medicul Paul Traşcă a recunoscut pentru Click! că mobilizarea a fost greoaie. 

„Am văzut apelurile. Când am sunat erau deja cu pacientul în sală. Avea o cheie, au aprobare, eu încurajez tot timpul pe cei tineri să lucreze, să fac astfel de intervenţii, mă zbat să luăm bani să facem rost de stenturi, să punem stenturi, să salvăm vieţi. M-a sunat secretarul de stat Arafat, m-a sunat şefa de la SMURD şi medicul de gardă, Roxana Mustafa. Nimeni altcineva nu m-a mai sunat. Cu domnul Arafat am vorbit mai târziu, am vorbit şi azi de două ori cu dumnealui. Întâmplător nu dormeam, dar până la urmă, era 11 seara. Dacă dormeam care e problema? Lumea şi-a făcut treaba lucrurile au mers de la sine, nu e nimeni indispensabil”, a mai spus dr. Istratoaie.

Florin Busuioc, operat cu succes la Craiova

Până la urmă directorul Spitalului Judeţean, Eugen Georgescu, (care include şi această clinică) a luat decizia ca Busu să fie operat de urgenţă. Tot managerul a fost cel care a încercat să deschidă o anchetă internă şi să vadă cum au stat de fapt lucrurile. 

”Vom încerca să înţelegem de ce domnul doctor Istrătoaie nu a răspuns la telefon. Aşteptăm explicaţii. Referitor la clinica de cardiologie, sper ca în cel mai scurt timp să avem o permanentizare a serviciului de cardiologie intervenţională, respectiv o linie de gardă. Doar aşa pacienţii care suferă un infarct pot primi tratament adecvat şi urgent“, a declarat Eugen Georgescu, care e manager al Spitalului Judeţean din Craiova de trei săptămâni, citat de adevarul.ro.

La Craiova există Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară (în curtea Spitalului Judeţean din Craiova). A fost inaugurată în aprilie, este dotată la standarde europene, dar nu are medici şi funcţionează ocazional. 

Citeşte şi:

Când au aflat fiicele lui Florin Busuioc că au un frate secret

Busu, proiect nou în tv! Ce emisiune va prezenta şi unde

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net