El nu a răspuns la telefon când Florin Busuioc trebuia operat

Ultima actualizare:

    Dr. Octavian Istrătoaie, șeful Clinicii de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară nu a răspuns la telefon când Busu trebuia operatFoto: umfcv.ro
Dr. Octavian Istrătoaie, șeful Clinicii de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară nu a răspuns la telefon când Busu trebuia operatFoto: umfcv.ro

Actorul Florin Busuioc a făcut infarct marţi seara (6 noiembrie) la Craiova şi trebbuia să fie operat cât mai curând posibil. Însă, dr. Octavian Istrătoaie, șeful Clinicii de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară nu a răspuns la telefon.

Florin Busuioc (56 de ani) a fost operat de urgenţă la Clinica de Cardiologie din oraşul Craiova, unde actorului i s-a făcut rău imediat după spectacolul de marți seară (6noiembrie). Iniţial a fost sunat şeful clinicii, Octavian Istrătoaie, care nu a răspuns la telefon. Până la urmă directorul Spitalului Judeţean, Eugen Georgescu, (care include şi această clinică) a luat decizia ca Busu să fie operat de urgenţă, scrie adevarul.ro.

”Vom încerca să înţelegem de ce domnul doctor Istrătoaie nu a răspuns la telefon. Aşteptăm explicaţii. Referitor la clinica de cardiologie, sper ca în cel mai scurt timp să avem o permanentizare a serviciului de cardiologie intervenţională, respectiv o linie de gardă. Doar aşa pacienţii care suferă un infarct pot primi tratament adecvat şi urgent“, a declarat Eugen Georgescu, care e manager al Spitalului Judeţean din Craiova de trei săptămâni, citat de adevarul.ro.

La Craiova există Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară (în curtea Spitalului Judeţean din Craiova). A fost inaugurată în aprilie, este dotată la standarde europene, dar nu are medici şi funcţionează ocazional. Mai mult, şeful clinicii, dr. Octavian Istrătoaie, a fost de negăsit marți seară, nu a răspuns la telefon, iar într-un final chiar şi-a închis aparatul. Conform protocolului, doar cu acordul său medicii puteau să intre în sala de operaţie din clinică. A fost momentul în care managerul Spitalului Judeţean, Eugen Georgescu, şi-a asumat întreaga responsabilitate şi a cerut ca operaţia să se facă de urgenţă.

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net