VIDEO Cum se simte Florin Busuioc după ce a fost operat la inimă. Declaraţii în exclusivitate de la medicul care l-a salvat

Clipe de coşmar pentru Florin Busuioc şi familia îndrăgitului actor şi prezentator Pro Tv. Marţi seară, în timpul unui spectacol pe care îl susţinea la Craiova, Busu a suferit un stop cardio-respirator şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul de Urgenţă din oraş. Deşi iniţial s-a încercat transferul lui la Bucureşti, elicopterul SMURD nu s- aputut ridica de la sol din cauza vremii nefavorabile, astfel că actorul a fost operat la miezul nopţii la Clinica de Cardiologie din Craiova.

Florin Busuioc (56 de ani) a fost supus noaptea trecută unei operații pentru montarea unui stent, iar acum se află în afară oricărui pericol. Intervenţia a durat o jumătate de oră, dar mobilizarea a fost o grea piatră de încercare pentru personalul medical. După primul stop cardiac, în urma căruia a fost resuscitat, actorul a mai suferit alte trei, aflându-se în stare foarte gravă.

"Operaţia a fost o reuşită, i s-a montat un stent şi acum pacientul este în afara oricărui pericol. În legătură cu celelalte detalii, familia nu îmi permite să dau nicio declaraţie. Important este, însă, că totul s-a terminat cu bine”, a declarat Corina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalul de Urgenţă din Craiova, pentru Mediafax.

Florin Busuioc a fost operat de urgenţă la Craiova

La clinica de cardiologie din Craiova sunt doar doi medici specializaţi în cardiologie intervenţională, iar unul dintre ei l-a operat cu succes pe celebrul om de televiziune. Dr. Paul Traşcă, ajutat de rezidentul Eugen Țieranu , a intrat în sala de operaţii la miezul nopţii.  Busu a avut nevoie de un stent după stopul cardio respirator pe care l-a suferit marţi seara.

dr._paul_trasca.jpg

dr. paul trasca medic cardiologie interventionala spitalul judetean craiova
Dr. Paul Traşcă este medicul care l-a operat pe Florin Busuioc
foto: captură video

"Florin Busuioc a venit la spital în stare foarte gravă. A avut un vas mare de sânge complet obturat la inimă. După ce i-am montat un stent, putem spune că pacientul se simte mult mai bine. Are tensiunea 12.7, dar este în continuare intubat şi ventilat mecanic, starea lui generală fiind monitorizată de aparate. Nu este conştient, fiind în continuare sedat. Dacă nu se făcea această procedură în regim de urgenţă, şansele de supravieţuire ar fi fost minime. Din păcate, aici la clinică, noi nu aveam personal medical suficient. Operaţia a durat puţin, dar mobilizarea a fost mai grea", a declarat dr. Silviu Traşcă pentru Click!, medicul care l-a salvat pe Florin Busuioc.    

În prezent, actorul se află la secţia de Terapie Intensivă a clinicii şi va rămâne aici internat, transferul la Bucureşti fiind considerat un adevărat risc acum pentru el. 

Filmul infarctului suferit de Florin Busuioc 

Florin Busuioc se afla în sala Filarmonicii Oltenia din Craiova, unde juca în cadrul spectacolului Central Park. El a început să se simtă rău pe scenă, iar colegii îngroziţi au chemat în ajutor o ambulanță SMURD. Medicii i-au acordat îngrijiri la fața locului, fiind apoi transportat la Spitalul de Urgenţă din Craiova. 

Florin Busuioc făcea parte din distribuția spectacolului Central Park, care se juca pe scena Filarmonicii Oltenia din Craiova.

Prezentatorul rubricii meteo de la ProTv este căsătorit şi are doua fiice  cu soția lui, Liliana, dar şi un fiu dintr-un mariaj anterior. Florin Jr are acum 27 de ani și, în trecut, a fost internat la un centru de dezintoxicare din cauza etnobotanicelor.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1