E frumos, tânăr și bogat. Cine este Dragoș Săvulescu, omul de afaceri care s-a iubit cu Mădălina Ghenea

Ultima actualizare:

    Dragoș Săvulescu urmează să fi extrădat în România din GreciaSursa foto: Facebook
Dragoș Săvulescu urmează să fi extrădat în România din GreciaSursa foto: Facebook

Dragoș Săvulescu este cel mai vehiculat nume de „mahăr” în aceste zile, căci se afla de mai bine de doi ani pe lista condamnaților penal fugiți din țară. Spunem se afla pentru că duminică el a fost arestat în Grecia și, în scurt timp, va fi extrădat în România unde îl așteaptă închisoarea. Mai exact 5 ani jumătate de pușcărie pe care i-a luat în dosarul retrocedărilor frauduloase de terenuri din Mamaia și Constanța pe vremea când făcea afaceri dubioase cu Radu Mazăre și Cristi Borcea.

Mazăre și-a primit pedeapsa. Borcea, la fel, a înfundat pușcăria. Numai Dragoș Săvulescu - al treilea nume în dosarul retrocedărilor de plaje din Mamaia și Constanța - a reușit să fenteze legea din România și să huzureasca liniștit în Italia. Iată că norocul l-a părăsit însă și pe el căci a fost arestat în timp ce se afla în vacanță chiar dacă fusese dat în urmărire internațională.

În Italia, Dragoș Săvulescu era liber, căci autoritățile din Peninsulă i-au micșorat pedeapsa la doi ani și cinci luni, dar cu suspendare. Prin urmare, omul de afaceri era liber în Italia, dar odată ce părăsea teritoriul ar fi fost „vânat” în întreaga lume. 

Este tânăr, frumos, bogat și a avut întreaga lume la picioare. Personaj cunoscut în lumea afacerilor din România, Dragos Săvulescu nu s-a ferit niciodată să recunoască faptul că trăiește în lux. Dimpotrivă. Întotdeauna a pozat ca un mafiot italian autentic, Capo di tutti capi, iar fotografiile postate pe rețelele de socializare spun totul. Se consideră un băiat rău și o spune răspicat pe Facebook : „Vremurile rele nu durează, băieții răi o fac”. Acest mesaj însoțește o fotografie în care Dragoș pozează sexy și provocator.

Tot din fotografii se observă cu ușurință atitudinea sa sfidătoare, un Casanova, un magnet pentru femei celebre, un afacerist fără prea multe scrupule, un tip bine lucrat la sală, sexy, provocator, plin de bani, care își permite orice, obișnuit cu o viață la care majoritatea românilor nici nu visează. Un tip care pare a avea tot ce-și dorește un muritor și care are impresia că e mai presus de lege. De orice lege.

Dragos Săvulescu, o avere de peste 10 milioane de euro

Ca să ne dăm seama cât de cât ce înseamnă opulența în care trăiește afaceristul, iată câteva cifre: are o întreagă colecție de mașini de lux estimată la peste un milion de euro și o avere estimată la peste 10 milioane de euro. 

În septembrie 2018, Consiliul General al Capitalei a votat cu două treimi, şi cu câteva abţineri din partea consilierilor USR, cumpărarea de la Săvulescu a terenului din Parcul Verdi la un preţ de aproape 50 de milioane de euro. Asta după ce o comisie îl evaluase la 26,4 milioane de lei, preţul pieţei. Explicaţia era că legea fusese modificată de puţină vreme şi se aplicau aceleaşi preţuri şi pentru terenurile fără utilităţi. Potrivit, G4Media, nu se ştie încă dacă Dragoş Săvulescu a intrat în posesia acestei sume de bani, scrie Adevărul. 


    Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Dragoş Săvulescu a făcut bani din tranzacţii imobiliare, după cum singur declara într-un interviu din Evenimentul zilei, din 2012: „Am făcut bani 70-80% din imobiliare. Înainte de boom! Am vândut casa profei de biologie şi am rămas cu 3.000 de dolari. De două mii mi-am luat un Opel Kadett. Eram singurul băiat ce venea la şcoală cu maşina. O umpleam cu fete la întors!”, spunea Săvulescu la acea dată.  Omul de afaceri declara că l-a făcut invidios pe Ion Ţiriac. „Când m-a văzut Ţiriac cu un ceas Roger Dubuis Dublu Tourbillon, de 140.000 de euro, a zis c-o să-şi ia unul şi mai şi... Să mă umilească! Şi-a luat unul la fel... Acum doi ani, am fost tâlhărit, la Milano, de un ceas de o sută de mii de euro!”, declara Săvulescu în urmă cu şase ani. Potrivit sursei citate, Dragoş Săvulescu deţinea mai multe autoturisme de lux, al căror preţ depăşeşte 1 milion de euro. Astfel, despre omul de afaceri se ştia că deţinea un Lamborghini LP640 Roadster, un Porsche GT, o limuzină Mercedes S65 AMG şi un SUV Mercedes G55 AMG.

Ce femei i-au trecut prin pat

Nu numai ca om de afaceri s-a remarcat, ci și pe plan amoros Dragoș Săvulescu a fost un „vânător”. În anul 2005 s-a căsătorit cu Rodica Ghionea la Palatul Regal, în Sala Tronului, şi a plătit 500.000 de euro pentru „nunta anului” – la vremea respectivă. Patru ani mai târziu cei doi s-au despărţit, iar Săvulescu a avut o relaţie cu actriţa Mădălina Ghenea, între anii 2010-2012, pe când ea nu era încă celebră. În 2018 s-a însurat însă cu Angela Martini, fostă Miss Universe Albania -  femeia care l-a dat, fără să vrea, pe mâna poliției, duminică, în Grecia. 


    Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Afacerile care i-au adus condamnarea 

Dragoş Săvulescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată, în dosarul retrocedărilor ilegale de pe litoral, alături de alţi 30 de inculpaţi. El a fost acuzat că a făcut parte din grupul infracţional organizat care ar fi reuşit să prejudicieze statul cu 114 milioane de euro prin implicarea ilegală în retrocedarea de plaje şi faleze în Constanţa şi Mamaia. Procurorii au stabilit că Emil Dragoş Săvulescu, împreună cu Cristian Borcea  şi Georgică Giurgiucanu au prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu 28 de milioane de euro. Prin intermediul societăţii „Holiday Club Neptun” SA. Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă – Ivonne Aline Buzescu-Movilă. Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001. Cu ajutorul unui notar, Săvulesu şi Giurgiucanu au pretins că sunt mandatari ai moştenitoarei şi au cerut Primăriei Constanţa să intre în posesia unor suprafeţe de teren de 12.500.000 de metri pătraţi. Ulterior, au vândut drepturile succesorale unor cunoscuţi sau rude, la preţuri foarte mici. Unul dintre cei care au primit o parte dintre drepturile succesorale a fost Cristi Borcea.

CITEȘTE ȘI: Dragoș Săvulescu, reținut în Mykonos după o gafă a soției. Cine e senzuala Angela Martini, Miss Universe Albania

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net