Dragoș Săvulescu a fost arestat în Grecia. Omul de afaceri a fost prins în timp ce se afla în vacanță

Ultima actualizare:

    Dragoș Săvulescu urmează să fie extrădat în RomâniaSursa foto: Facebook
Dragoș Săvulescu urmează să fie extrădat în RomâniaSursa foto: Facebook

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, condamnat la închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia, a fost reținut duminică noapte de autoritățile din Grecia, pe insula Mykonos. „Astăzi, acesta urmează a fi prezentat instanței, pentru confirmarea mandatului european de arestare”, informează Poliția Română.

Dragoș Săvulescu, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

Dragoș Săvulescu a fost condamnat în România la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare, în dosarul retrocedărilor ilegale de plajă din Constanța și Mamaia, dosar în care a fost condamnat și Radu Mazăre. Însă, înainte de a-și afla sentința, omul de afaceri a fugit în Italia. Când poliția română a încercat să-i pună în aplicare pedeapsa și nu l-a găsit acasă, autoritățile l-au dat în urmărire internațională. Asta se întâmpla în februarie 2019. Însă autoritățile italiene (Curtea de Apel din Napoli) au respins executarea mandatului european de arestare, au recunoscut sentința emisă de judecătorii români, dar au dispus executarea pedepsei în Italia. Cu alte cuvinte, nu l-au extrădat. Inițial, judecătorii italieni i-au transformat pedeapsa de cinci ani și jumătate în doi ani și cinci luni. Ulterior, instanța din Italia a dispus suspendarea executării pedepsei. Cu alte cuvinte, atâta vreme cât nu părăsea Italia, Săvulescu se putea considera un om liber. Între timp, omul de afaceri a contestat condamnarea din România și a cerut să-i fie anulată. Însă, Înalta Curte de Casație și Justiție din România îi respinge cererea, iar hotărârea a fost pronunțată în data de 12 martie 2021. Astfel, Săvulescu a rămas cu pedeapsa de 5 ani și jumătate de închisoare însă atâta vreme cât nu părăsea Italia, nimeni nu se putea atinge de el.

Iubita l-a dat de gol pe Instagram

Greșeala Capitală a făcut-o în această vară când a decis să plece în vacanță cu iubita, în Grecia. Și totul ar fi decurs fără probleme dacă aceasta nu urca pe Instagram niște fotografii în care apărea împreună cu Dragoș Săvulescu pe insula Mykonos. Femeia l-a dat de gol, autoritățile din Grecia l-au arestat, iar acum urmează să se pună în aplicare mandatul internațional și extrădarea. Interesant este faptul că omul de afaceri român nu a fost prins chiar la graniță.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
shutterstock 1805379256 jpg
image png
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net