Dosarul Colectiv. Vineri se judecă apelul. Cristian Popescu Piedone, condamnat la 8 ani şi jumătate de pușcărie

cristian-piedone.jpg

cristian popescu piedone portret
Cristian Popescu Piedone, condamnat la 8 ani și jumătate de pușcărie în dosarul Colectiv
foto: arhiva Click!

Judecarea apelului în dosarul Colectiv, în care fostul primar al Secotului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la opt ani şi jumătate de închisoare, începe vineri, la Curtea de Apel Bucureşti.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în 16 decembrie 2019, la opt ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Colectiv, decizia nefiind definitivă.

Patronii clubului, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au primit fiecare câte 11 ani şi 8 luni de detenţie. De asemenea, cei condamnaţi, firmele implicate şi Primăria Sectorului 4 şi şi ISU trebuie să plătească 1,4 miloane de lei către Spitalul de Arşi. 

Tribunalul Bucureşti a fost prima instanţă chemată să dea un verdict în urma incendiului din 30 octombrie 2015, soldat cu moartea a 64 de oameni şi cu rănirea altor peste 100.

Alături de fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, au mai fost condamnaţi trei angajaţi ai primăriei - Aurelia Iofciu, Larisa Luminita Ganea, Ramona Sandra Motoc, patronii  clubului Colectiv - Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, reprezentanţii firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL - Daniela Niţă şi Cristian Niţă, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise şi pompierii Antonina Radu şi George Petrica Matei.

Singura care nu a primit condamnare la închisoare cu executare este angajata primăriei Sandra Motoc.

Citește și:

Piedone, mesaj la o lună de la Colectiv: Mă retrag din politică

Procesul, blocat 2 ani pe chestiuni de procedură

Dosarul Colectiv a fost trimis în instanță în aprilie 2016. Doi ani procesul a fost blocat pe chestiuni de procedură, iar judecătorul desemnat iniţial să se ocupe de acest caz a ieşit la pensie, fiind înlocuit în octombrie 2018 de Mihai Bălănescu. Noul judecător a promis că va grăbi soluţionarea dosarului, în fiecare săptămână fiind audiaţi zeci de martori şi victime. Procesul s-a judecat în primă instanță la Tribunalul București. Decizia magistraților a fost atacată la Curtea de Apel.

Citește și:

Imagini terifiante cu ultimele clipe din clubul Colectiv. Video care vă poate afecta emoțional!

Loading...
 
 

Citește și

  • colectiv incendiu gabriela istrate plangere

    De doi ani și șase luni, părinții copiilor care au pierit în „Colectiv” se luptă cu o durere de neimaginat. Fiecare zi este un calvar. Mama lui Claudiu Bogdan Istrate (22 de ani), unul dintre tinerii care au murit în acel infern, povestește cum i s-a schimbat viața de atunci. Durerea acestor oameni e amplificată de faptul că nimeni nu plătește pentru neneorocirea din club. De curând, părinții victimelor din „Colectiv” au depus o nouă plângere penală.

  • piedone primar responsabilitate colectiv incendiu

    Acţionarii Clubului Colectiv: Costin Mincu, Alin Anastasescu şi Paul Gancea au fost audiaţi, luni, timp de mai multe ore. Pe seară, cei trei au fost scoşi încătuşaţi din sediul Parchetului General după ce au fost puşi sub acuzare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1