Piedone, mesaj la o lună de la Colectiv: Mă retrag din politică

piedone_colectiv.jpg

Cristian Popescu Piedone a publicat un mesaj la o lună de la incendiul din Colectiv
Foto: Arhiva personală

Cristian Popescu Piedone a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj de condoleanţe pentru victimele din Colectiv, la o lună de la tragedia în care au murit 60 de oameni şi 120 au fost răniţi. El a explicat că nu vrea să se scuze pentru cele întâmplate şi că se va retrage din viaţa politică.

La o lună de la tragedia din clubul Colectiv, Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, a publicat un mesaj în care îşi exprimă regretul pentru cele întâmplate.

"E foarte greu să încep acest mesaj…E foarte greu să îmi găsesc cuvintele să exprim ce simt, ce trăiesc, ce doare cel mai tare, ce regret cel mai mult! Să spun «condoleanţe» pentru cei care mor pe dinăuntru pentru că le-au murit oameni dragi în Colectiv mi se pare că e prea, mult prea puţin. Să vă descriu ce se simte cu cătuşele la mâini (mâinile acelea care semnau «ca primarul», ca să mă folosesc de ironia unora) e imposibil! Să caut cuvinte care să mă scuze, să mă explice, să mă scoată nevinovat, mi se pare că nu e rolul meu! Sunt alţii mai îndreptăţiţi să stabilească adevărul, pe baza legii şi a dovezilor.

Eu nu pot decât să încerc să înţeleg ce mi se întâmplă şi mai ales de ce! Ştiu că bunul Dumnezeu nu ne dă pedepse, ci lecţii din care să învăţăm. Totul se întâmplă cu un scop, iar eu am să fac tot ce pot eu, ca om, să aflu ce am de învăţat din asta. Am să fac asta alături de familia mea şi de oamenii care mi-au rămas aproape în toate aceste momente. Îi mulţumesc bunului Dumnezeu că i-a trimis în viaţa mea şi le sunt lor recunoscător cu tot sufletul", a scris Piedone pe pagina sa de Facebook.

Fostul primar a menţionat că se retrage din viaţa politică, dar va fi mereu disponibil pentru a da sfaturi celor care au nevoie. Nu o va face însă din calitatea de politician

"Aici se încheie cariera mea politică. Mă retrag! Dar mă rog însă să vină în fotoliul de primar cineva care să continue ce nu am apucat eu să termin. Am să fiu însă deschis să dau un sfat oricui mi-l va cere. Pentru că am totuşi 23 de ani în spate în administraţia publică şi cred că pot să ajut punând la dispoziţie ce am învăţat în aceşti ani. Orice sfat va fi dat însă de pe o banca din Parcul Lumea Copiilor, unde am să îl plimb pe David, nepotul meu drag. El e cel care îmi aminteşte, chiar şi în momentele astea cumplite pentru mine, că există minuni pe pământ.

Eu nu am să mai fiu nici primarul Piedone, nici politicianul Piedone. Am să fiu omul Cristian Popescu. Şi sper să mă ajute Dumnezeu să fiu cea mai bună versiune a acelui om.

Le mulţumesc din suflet celor care m-au votat la alegeri, celor care au avut încredere în mine, colegilor care au muncit alături de mine şi tuturor celor care, într-un fel sau altul, m-au ajutat să îmi pun în aplicare proiectele", a completat Piedone. 

Piedone, urmărit penal în dosarul Colectiv

Cristian Popescu Piedone şi-a dat demisia din funcţia de primar al Sectorului 4, după protestele din Bucureşti, de la 3 noiembrie. Atunci, manifestanţii au ceut ca Piedone să renunţe la fotoliul său ca urmare a incendiului din Clubul Colectiv, unde au murit 60 de oameni. Clubul, care se afla în sectorul 4, primise toate avizele de la ISU şi Primărie, deşi nu respecta regulile de siguranţă. 

Piedone este urmărit penal în dosarul Colectiv de către DNA, pentru abiz în serviciu. Procurorii îl acuză pe Piedone că a încălcat legea când a semnat acordul şi autorizaţia de funcţionare pentru clubul Colectiv, cu toate că societatea nu îndeplinea condiţiile legale necesare obţinerii acestora.

Loading...
 
 

Citește și

  • Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost adus vineri (6 noiembrie) cu mandat la Direcția Națională Anticorupție, pentru a fi audiat în dosarul în care se anchetează modalitatea de emitere a autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv.

  • piedone primar responsabilitate colectiv incendiu

    Acţionarii Clubului Colectiv: Costin Mincu, Alin Anastasescu şi Paul Gancea au fost audiaţi, luni, timp de mai multe ore. Pe seară, cei trei au fost scoşi încătuşaţi din sediul Parchetului General după ce au fost puşi sub acuzare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1