Imagini terifiante cu ultimele clipe din clubul Colectiv. Video care vă poate afecta emoțional!

colaj_victime_clubul_colectiv.jpg

flacari tavan clubul colectiv
Momentul în care plafonul clubului s-a aprins. În interior se aflau circa 300 de persoane, care asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity

La trei ani și jumătate de la tragedia din clubul Colectiv, noi imagini ies la iveală. Unele chiar șocante, mai ales că redau ultimele clipe de viață ale multora dintre cei care și-au dat ultima suflare în locul în care veniseră să se distreze. În noaptea de 30 octombrie 2015, destinul a sute de oameni a fost frânt sau schimbat pe vecie.

Câteva clipe înainte de izbucnirea incendiului, dar și panica tinerilor din club când au încercat să se salveze au fost surprinse într-o înregistrare video ce a fost făcută publică de abia acum. Este vorba despre ultimele două minute captate de o cameră de supraveghere instalată în containerul de acces în club, de la orele 22:32-22:33, din data de 30 octombrie 2015

“Focul s-a extins atât de repede, încât credeam că materialul era îmbibat în benzină”, este mărturisirea unui supraviețuitor, iar felul în care oamenii s-au înghesuit spre ieșire este dovada vorbelui acestuia.

Circa 300 de tineri se aflau în clubul Colectiv

colaj_victime_clubul_colectiv.jpg

colaj victime clubul colectiv
O zi imposibil de uitat pentru zeci de părinţi rămaşi fără copii, pentru cei aproape 200 de răniți care au fost nevoiţi să înceapă o nouă viaţă

 

La ora 22.32 a fost înregistrat primul apel la 112. Acesta anunţa o tragedie de proporţii, cauzată de aprinderea tavanului şi a stâlpilor de susţinere îmbrăcaţi în burete. Dispecera nu era convinsă de amploarea evenimentului. Primii salvatori care au ajuns la club au fost şocaţi de numărul răniţilor.

27 de persoane au fost scoase decedate din club sau şi-au pierdut viaţa în primele ore. Zeci de persoane cu arsuri grave au fost transportate în clinici şi spitale din Europa şi Israel, însă pentru cei mai mulţi dintre răniţi a fost prea târziu. În total, 65 și-au pierdut viața, iar aproape 200 au fost răniți.

Ancheta în cazul incendiului de la Colectiv

incendiu_colectiv_moment_din_concert.jpg

imagini din timpul incendiului din clubul colectiv
La trei ani și jumătate de la tragedia din clubul Colectiv, noi imagini ies la iveală
Foto: captură video

 

La data de 28 aprilie 2016, prin rechizitoriu, s-a dispus trimiterea în judecată a opt inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă în formă agravată, vătămare corporală din culpă în formă agravată şi nerespectarea/neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, privind decesul a 64 de persoane şi vătămarea corporală a altor 20 de supravieţuitori.

La trei ani de la tragedie, procesul “Colectiv” a fost reluat. Victimele au fost asigurate că procesul continuă din stadiul în care a rămas. Inculpaţii, printre care şi fostul primar al Sectorului 4, au cerut, însă, audierea celor aproape 200 de martori. Ar însemna chiar şi zeci de şedinţe de judecată în plus, într-un proces care durează deja de atâta timp.

Loading...
 
 

Citește și

  • colectiv incendiu gabriela istrate plangere

    De doi ani și șase luni, părinții copiilor care au pierit în „Colectiv” se luptă cu o durere de neimaginat. Fiecare zi este un calvar. Mama lui Claudiu Bogdan Istrate (22 de ani), unul dintre tinerii care au murit în acel infern, povestește cum i s-a schimbat viața de atunci. Durerea acestor oameni e amplificată de faptul că nimeni nu plătește pentru neneorocirea din club. De curând, părinții victimelor din „Colectiv” au depus o nouă plângere penală.

  • Câţi oameni trebuie să mai moară în România pentru a se schimba ceva? La trei ani de la tragedia din “Colectiv”, tot nu avem un spital pentru mari arşi, nu mai avem nici măcar bancă de piele, copiii merg în continuare în şcoli fără autorizaţii de la pompieri, tinerii în cluburi care stau să se prăbuşească, iar spitalele sunt bântuite de aceleaşi infecţii mortale.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1