Crimele de la Caracal. Dincă a făcut dezvăluiri șocante: "A spus că polițiști l-au torturat şi au făcut scenariile"

Ultima actualizare:
Bunicul Luizei a încercat ieri să oprească autospeciala în care se afla inculpatul
Bunicul Luizei a încercat ieri să oprească autospeciala în care se afla inculpatul

Mecanicul din Caracal care a recunoscut că le-a violat şi le-a ucis pe Luiza Melencu (18 ani, răpită pe 14 aprilie 2019) şi pe Alexandra Măceşanu (15 ani, sechestrată pe 24 iulie 2019), a fost adus azi, 20 mai, la Tribunalul Olt, pentru un nou termen în proces. Gheorghe Dincă a lansat acuzaţii dure la adresa anchetatorilor.

În vârstă de 67 de ani, Gheorghe Dincă este judecat pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două infracţiuni şi profanarea de cadavre – două infracţiuni. Aflat de fix 300 de zile după gratii, el s-ar fi dezlănţuit azi (20 mai) la adresa poliţiştilor. Familia Luizei Melencu şi cea a Alexandrei Măceşanu au fost încurajate în faţa Tribunalului Olt, de câţiva locuitori din Slatina. Oamenii s-au strâns pentru a susţine cele două familii care au trăit un moment greu: reîntâlnirea cu monstrul din Caracal.  

Bunicii Luizei Melencu nu şi-au mai putut stăpâni furia. „Voi aveţi copii acasă? Cum vă simţiţi? Noi suferim de un an şi ceva“, a răbufnit Stelian Iordache, bunicul Luizei, în momentul în care jandarmii au încercat să-i împiedice pe jurnalişti să filmeze momentul în care inculpatul a fost coborât din duba de poliţie.  

Luiza Melencu şi Alexandra Măceșanu
Luiza Melencu şi Alexandra Măceșanu


    Luiza Melencu şi Alexandra Măceșanu
Luiza Melencu şi Alexandra Măceșanu

„Ăsta-i scenariul, nea Dincă, mori în puşcărie!“

Gheorghe Dincă a făcut declaraţii halucinante în faţa judecătorului  de la Tribunalul Olt, în şedinţa de cameră preliminară, scrie adevarul.ro. Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, dezvăluie: „Audiere absolut şocantă, Dincă a făcut nişte dezvăluiri absolut incredibile: tortură, ameninţare, a dat nume, prenume, când l-a-nvăţat, când l-a torturat, a spus ce momente, ce poliţişti, nominalizaţi expres, care l-au torturat şi au făcut scenariile. Şi că, în momentul în care voia să spună adevărul, să se răzgândească, a fost ameninţat cu moartea. De asemenea, a dat momentele când era să fie omorât de un deţinut la ordinul, pare-se, al poliţiştilor, al celor care l-au anchetat, dar l-a salvat acel individ, i-a arătat pastilele şi medicamentele ce trebuia să i le pună, otrava, în mâncare. A spus că procurorii n-au interacţionat prin ameninţări dure, dar a menţionat doi poliţişti care l-au torturat, l-au ameninţat sistematic”. Inculpatul susţine că un poliţist i-a spus punctual: „Ăsta-i scenariul, nea Dincă, mori în puşcărie!“, mai arată Tonel Pop.

«Te omor dacă nu faci ce spunem noi!»

Georgeta Melencu, mama Luizei, completează că Dincă ar fi nominalizat un poliţist care l-ar fi torturat: „A dat tot timpul un nume, Ciobanu Adrian, care i-a spus: «Te omor dacă nu faci ce spunem noi!». Poate e o rotiţă dintr-un angrenaj, omul ăsta n-a omorât aceste copile. Totul depinde de sus în jos, instituţiile statului“. O altă acuzaţie lansată de mecanic este că anchetatorii ar fi făcut, la sfârşitul fiecărei zile, chefuri la Craiova, care ar fi fost decontate din conturile lui, drept cheltuieli de urmărire penală. Gheorghe Dincă şi vecinul său, Ştefan Risipiţeanu (trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru viol comis asupra Luizei Melencu), au cerut prin apărători refacerea cercetării penale. Şi familiile celor două fete solicită acelaşi lucru, cu motivul că probele n-ar fi concludente.  

Citește și:

Crimele din Caracal. Ce a făcut Gheorghe Dincă după ce a găsit-o pe Alexandra vorbind la 112. Poliţia ar fi avut timp să intervină

Crimele de la Caracal. Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a omorât intenționat pe Alexandra și Luiza. Detaliile ororilor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net