A început procesul lui Gheorghe Dincă. Reacția familiei Luizei când a dat ochii cu criminalul

Ultima actualizare:
Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu
Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu

Gheorghe Dincă, „monstrul de la Caracal” acuzat de răpirea și uciderea a două adolescente, a fost adus în această dimineață la Tribunalul Olt, unde are loc primul termen al procesului. Aici a dat ochii cu familia Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșanu, iar momentele au fost tensionate. „Vreau să-i văd fața de scârbă, mi-a luat copilul, m-a nenorocit”, a strigat bunica Luizei.

Mai mulți oameni s-au adunat miercuri dimineața în fața Tribunalului Olt pentru a le susține pe cele două familii care, de aproape un an, trăiesc un adevărat coșmar. Azi, toată durerea le-a fost răscolită de întâlnirea cu cel care le-a răpit, violat și ucis copilele. În momentul în care Gheorghe Dincă a coborât din duba poliției, bunicii și mama Luizei Melencu au reacționat dur: „Să-i văd fața de scârbă. Mi-a luat copilul, m-a nenorocit!”, a strigat bunica, în timp ce Stelian Iordache, soțul ei, a încercat să se apropie de criminal, să-l privească în ochi. A fost oprit de jandarmi. „Voi aveți copii acasă? Cum vă simțiți? Noi suferim de un an și ceva. Să fiți și voi două minute în sufletele noastre! Unde ați fost când trebuia să vă faceți datoria? Unde ați fost?”, a răbufnit bunicul Luizei, citat de Adevărul. „Nu mai există niciun Dumnezeu pe pământul ăsta. Dacă exista, fata mea era acum aici, Dumnezeu o apăra. Praful să se-aleagă de ei!“, a spus, cu lacrimi în ochi, bunica Luizei.


    Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu Foto: Inquam Photos
Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu Foto: Inquam Photos

Gheorghe Dincă a fost adus azi la Tribunalul Olt, unde este programat primul termen în procesul în care este acuzat de crimă, lipsire de libertate și profanare de cadavre. Decizia de a fi scos din penitenciar a fost o surpriză, întrucât surse judiciare anunțaseră inițial că acuzatul va fi audiat prin videoconferință. Alături de Dincă a fost adus și Ștefan Risipițeanu, considerat complicele lui, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu. Decizia de azi nu va fi una definitivă, iar ultimul cuvânt îl vor avea judecătorii de la Curtea de Apel din Craiova.

Familiile fetelor vor reluarea anchetei

Familia Luizei Melencu și cea a Alexandrei Măceșanu au cerut, prin apărătorii lor, refacerea cercetării penale, acuzând că probele de la dosar nu sunt nici pe departe concludente și că există grave inadvertențe. „E un dezastru! Avem trimisă în judecată o persoană pentru o faptă care nu există. Dacă nu dovedești moartea cuiva, cum poți să pedepsești pe cineva? Luiza, legal, nu este decedată”, a declarat la Realitatea Plus Tonel Pop, avocatul familiei Melencu. Mama fetei este în continuare convinsă că fata ei a fost traficată și tot ce mai vrea este aflarea adevărului. „Nu vreau nimic de la statul român, decât atât, să ne spună adevărul. Să îmi spună unde e Luiza. Nu vreau aberații. Imaginea cu fiica mea înainte de răpire mi-a rămas în minte. Vreau să știu ce s-a întâmplat cu adevărat. Jur că voi lupta pentru a afla adevărul, pentru că Luiza nu merita asta”, a spus femeia.

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a anunțat că el nu dorește să participe azi la „mascarada de proces a lui Dincă”, dar că părinții fetei au decis totuși să meargă la Tribunal. „Am cerut întoarcerea dosarului la DIICOT pt refacerea urmăririi penale, iar acest lucru va fi decis doar printr-o minune. Copilul nostru a făcut mai mult decât imposibilul pentru a trai, iar vinovații sunt în libertate”, a acuzat Cumpănașu.

Nici inculpații nu sunt de acord cu cercetarea care s-a făcut până acum și cer reluarea ei de la zero. Gheorghe Dincă acuză anchetatorii că „l-au păcălit”. Judecătorul Tribunalului Olt analizează astăzi cererile şi excepţiile depuse de părţi, în camera preliminară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
Cimitirul Bellu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net