Crimele de la Caracal. Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a omorât intenționat pe Alexandra și Luiza. Detaliile ororilor

gheorghe-dinca-id120748_inquam_photos_bogdan_danescu.jpg

gheorghe dinca
Gheorghe Dincă
Foto: INQUAM / Bogdan Dănescu

A recunoscut crimele de la Caracal! Gheorghe Dincă, mecanicul de 66 de ani care le-a răpit pe Luiza Melencu (18 ani, dispărută pe 14 aprilie) și pe Alexandra Măceșanu (15 ani, sechestrată pe 24 iulie), şi-a schimbat radical declaraţiile date în faţa anchetatorilor. La audierile din ultimele zile, Dincă a recunoscut că le-a omorât intenţionat pe puștoaice.

Răsturnare de situație! În cazul lui Gheorghe Dincă, aflat după gratii de 127 de zile, procurorii vor schimba încadrarea juridică a faptei, din lovituri cauzatoare de moarte în omor calificat. Mecanicul de 66 de ani a recunoscut zilele trecute, în faţa anchetatorilor, că timp de cinci luni a minţit când a spus că Alexandra Măceşanu a murit accidental, după ce a lovit-o cu pumnul în momentul în care a prins-o discutând cu un operator 112. Fata a fost omorâtă intenţionat de Dincă, într-un acces de furie, după ce, pe 25 iulie, puștoaica reuşise să pună mâna pe telefon. Criminalul a mărturisit că şi ”prima fată” a avut parte de aceeaşi soartă. Luiza Melencu a fost ucisă în bătaie, într-o criză de nervi a ucigaşului, fiindcă eleva insista să fie lăsată să plece. Criminalul le-a mărturisit anchetatorilor că ar fi vrut s-o mai ţină sechestrată, deşi tânăra fusese deja violată în mod repetat, atât de către el, cât şi de complicele Ştefan Risipiceanu, bărbatul arestat miercuri.

alexandra-macesanu

alexandra macesanu
Alexandra Măceşanu ar fi împlinit 16 ani pe 15 septembrie
Foto:Arhivă personală

Procurorii îl pot acuza acum pe Gheorghe Dincă de omor calificat prin cruzimi, o faptă mult mai gravă, pentru care Codul Penal prevede închisoare pe viaţă, scrie adevarul.ro. Până acum, din lipsă de probe, încadrarea juridică era pentru lovituri cauzatoare de moarte, iar pedeapsa pentru acest gen de faptă este între 6 şi 12 ani de închisoare. Pentru celelalte fapte de care este acuzat cel poreclit Popicu (viol, lipsire de libertate şi profanare de cadavre), pedepsele sunt de până la 12 ani de închisoare. În România, pedepsele nu se cumulează. La finalul procesului, rămâne în vigoare pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă o fracţie din celelalte, astfel că Dincă avea toate şansele să fie condamnat la cel mult 15 ani de închisoare. Pentru că este vârstnic şi are peste 60 de ani, Gheorghe Dincă ar fi putut ieşi din penitenciar după ce executa cel puţin trei pătrimi din pedeapsă.

4-fane-1col.jpg

Ștefan Risipiceanu
Ștefan Risipiceanu, complicele lui Dincă, a fost dat de gol de probele biologice de pe saltea

Ștefan Risipiceanu i-a cerut voie monstrului s-o violeze pe Luiza

Ştefan Risipiceanu (46 de ani), “Sluga lui Dincă”, așa cum îi spuneau vecinii pentru că era folosit pentru muncile zilnice în gospodărie , a fost reţinut după cinci luni de la izbucnirea scandalului Caracal, iar procurorii susţin că l-au monitorizat permanent. Bănuielile că Fane ar şti mult mai mult decât spune au fost întărite de rezultatele probelor biologice.

luiza-melencu.jpg

Luiza Melencu
Luiza Melencu a dispărut în luna aprilie, în Caracal
Foto: Arhiva personală

Concret, pe salteaua din camera ororilor, s-au găsit mai multe probe care-l acuză pe Risipiceanu: salivă şi spermă. Actul de viol s-a petrecut cu acordul lui Dincă, potrivit anchetatorilor, care au adăugat că ambii au violat-o pe fată în camera ororilor. “Când a fost pus în faţa probelor, Ştefan Risipiceanu a recunoscut că a violat-o pe Luiza Melencu, dar a susţinut că după aceea a plecat şi că nu ştie ce s-a întâmplat cu fata”, au declarat surse din anchetă.

Citește și:

Crimele de la Caracal. Mama Luizei Melencu, invitată la Palatul Cotroceni

Crimele din Caracal. Ce a făcut Gheorghe Dincă după ce a găsit-o pe Alexandra vorbind la 112. Poliţia ar fi avut timp să intervină

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Gheorghe Dincă și-a schimbat din nou declarațiile cu privire la Luiza Melencu, fata de 18 ani dispărută în 14 aprilie și despre care bărbatul a spus ba că a ucis-o ca pe Alexandra Măceșanu, ba că i-a aruncat corpul în Olt. Criminaliștii bănuiesc însă că Dincă a ținut-o pe Luiza într-o cameră de tortură descoperită în curtea acestuia.

  • Alexandra Măceșeanu

    ADN-ul din fragmentele osoase găsite acasă la Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal acuzat în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu, este al adolescentei, a anunțat vineri, 2 august, unchiul fetei de 15 ani, Alexandru Cumpănaşu.Anterior, DIICOT a anunţat că a primit de la INML raportul de expertiză medico-legală antropologică privind fragmentele osoase şi dentare găsite acasă la Gheorghe Dincă, însă concluziile vor fi comunicate după ce va fi primit şi raportul asupra materialului genetic

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1