Destin tragic al unui preot din Dolj. Şi-a pierdut doi copii și a murit în ziua în care și-a înmormântat soția

Ultima actualizare:

    Preotul Nicolae Mustaţă a murit la vârsta de 75 de ani FOTO: Facebook / Radomir Dolj
Preotul Nicolae Mustaţă a murit la vârsta de 75 de ani FOTO: Facebook / Radomir Dolj

Expresia „Viața bate filmul” este cât se poate de adevărată în cazul familiei unui preot din Dolj. La 75 de ani, părintele Nicolae Mustață a sfârșit răpus de durerea pierderii soției, chiar în ziua când avea loc înmormântarea acesteia. Suferința bărbatului era de nedescris, în ultimii doi ani acesta pierzându-și si doi din cei trei copii.

Din familia care reprezenta un exemplu pentru toată comunitatea din Radomir, județul Dolj, a rămas numai o fată. Părinții și cei doi frați ai ei s-au ridicat la ceruri, toate aceste pierderi producându-se în decursul a numai doi ani.

Părintele Nicolae Mustaţă se lăuda până acum câţiva ani că este cel mai fericit om de pe pământ. Avea 3 copii minunaţi şi o soţie iubitoare. Asta le spunea de fiecare dată enoriaşilor la biserică, iar când venea vorba despre familie, preotul Mustaţă avea o vorbă: „Familia este cel mai frumos dar lăsat de Dumnezeu”.

În urmă cu doi ani au început problemele de sănătate. „Calvarul a început în urmă cu doi ani când i-a murit de cancer băiatul cel mic. În luna februarie, anul asta, a murit tot de cancer şi băiatul cel mare”, povesteşte George Ion, unul dintre enoriaşii comunei, pentru adevarul.ro. Ambii băieţi erau profesori, unul de matematică, altul de sport. Aveau 46, respectiv 49 de ani.

„A murit de prea multă durere”   

Totuși, în ciuda durerii imense din suflet, preotul a găsit în continuare puterea să le aline durerile şi să le fie alături enoriașilor. Însă, în urmă cu 10 zile, soția sa a suferit un infarct și la scurt timp a decedat.

„Când a auzit că s-a prăpădit şi preoteasa, nu a mai vorbit, nu a mai mâncat. Exact în ziua înmormântării, pe 26 octombrie, s-a stins şi părintele nostru, până să o aducă de la spital. A murit de prea multă durere, nu a rezistat să-şi vadă şi soţia în sicriu. Soţii Mustaţă mai aveau o fiică. Doar ea a mai rămas din familia fericită de altădată”, au spus mai mulţi săteni.  

Primarul Dumitru Iliescu: „O jumătate de secol ne-a slujit”

Primarul comunei Dioşti, Dumitru Iliescu, este şocat de cele întâmplate şi spune că regretă că s-a stins un om foarte iubit în comună. „A fost o familie foarte greu încercată, din cauza morţii celor doi băieţi. Preotul nostru a fost un om extraordinar, a îndrumat paşii comunităţii noastre timp de 50 de ani. Nu numai în Radomir, ci în toată comuna. Era un om extrem de apreciat, de onest, de cinstit. Cuvintele sunt prea mărunte ca să-l descrie pe părintele care ne-a părăsit. Nu cred că există în toată comuna o locuinţă în care preotul să nu fi fost alături la momente de fericire sau de tristeţe. O jumătate de secol ne-a slujit. A fost o durere mult prea mare pentru amândoi să-şi înmormânteze doi copii. Mi-e atât de greu să vorbesc despre această familie. Este de domeniul fantasticului ceea ce li s-a întâmplat“, a spus Dumitru Iliescu, primarul comunei Dioşti, conform gds.ro

Citește și: 

Un preot de 46 de ani din Dolj şi soţia acestuia, nevaccinaţi, au murit de Covid. Ce le-au transmis copiilor

Un preot din județul Bacău a murit chiar în ziua în care ar fi împlinit 35 de ani. Era căsătorit și avea patru copii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net