Un preot de 46 de ani din Dolj şi soţia acestuia, nevaccinaţi, au murit de Covid. Ce le-au transmis copiilor

preot-covid.jpg

preot portret
Preotul slujea de 14 ani în comuna natală Orodel, din Dolj
foto: captură/Digi24

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Un preot de 46 de ani din Dolj, infectat cu SARS-CoV-2, a murit după ce a dezvoltat o formă gravă a bolii. Două zile mai târziu a murit și soția acestuia. Cei doi au lăsat în urmă doi copii, pe care i-au sfătuit, de pe patul de moarte, să se vaccineze.

Preotul, care slujea în comuna doljeană Orodel, a fost transferat la Institutul „Marius Nasta” din Bucureşti, după ce starea lui de sănătate s-a degradat rapid. Bărbatul a pierdut însă lupta cu boala. Soția sa, de asemenea nevaccinată și diagnosticată anterior cu diabet, a decedat la spitalul din Caracal. Cei doi aveau doi copii, de 7 şi 21 ani.  

„Nu s-au vaccinat, poate aveau şansă să scape, dar uite că s-au dus, şi soţia, şi el au murit. Rămaseră copiii aşa, singuri. Am auzit când vorbea, ultimele lui cuvinte, şi a spus: Dacă mă vaccinam, poate aveam şanse, copiii mei să se ducă să se vaccineze, le-a transmis. Şi astea au fost ultimele cuvinte şi a murit”, a povestit o localnică, potrivit Digi24, citat de Adevărul.

„După ce că s-a dus el, s-a mai dus şi preoteasa. Au rămas copilaşii singuri. Era om de treabă, cum s-a întâmplat cu el, nu ştiu. Rău, rău”, spune o altă femeie.

Preotul slujea de 14 ani în comuna natală Orodel, din Dolj. „N-avem niciun preot acum, am rămas descoperiţi. Trebuie să apelăm, să vedem, la comunele vecine, la preoţi pentru înmormântări, pentru slujbele care se fac săptămânal duminica la biserică. Durere. Şi dezamăgirea este mare de tot”, a declarat primarul localităţii Orodel, Jane Vâlcomeanu. Preotul în vârstă de 46 de ani nu era cunoscut cu alte probleme de sănătate. Soţia acestuia avea diabet, dar nu avea o formă gravă a bolii.

Citește și:

Un tânăr din Argeș, intubat în seara în care i-a născut soţia, a murit de Covid după câteva zile

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5