Deputatul Lucian Heiuş şi primarul Devei, Florin Oancea, au donat plasmă după ce s-au vindecat de COVID-19

Ultima actualizare:

    Florin Oancea a publicat mai multe fotografii cu momentul donării de plasmăfoto: Facebook
Florin Oancea a publicat mai multe fotografii cu momentul donării de plasmăfoto: Facebook

Deputatul Lucian Heiuş şi primarul municipiului Deva, Florin Oancea, care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, după ce s-au infectat cu coronavirus la o şedinţă de partid, la debutul pandemiei în România, au donat sâmbătă plasmă pentru pacienţii internaţi în spital, diagnosticaţi cu COVID - 19.

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a postat pe pagina sa de socializare mai multe fotografii cu momentul donării de plasmă, afirmând totodată că ”este un sentiment extraordinar să putem ajuta oamenii care suferă în secţiile de terapie intensivă ale spitalelor”. ”Am fost infectaţi cu virusul SARS-Cov2 şi ne-am vindecat. Organismul şi-a creat anticorpii împotriva noului coronavirus şi astăzi am putut să donăm plasmă, pentru a salva vieţi. E un sentiment extraordinar să putem ajuta oamenii care suferă în secţiile de terapie intensivă ale spitalelor. Lor li se va face transfuzie cu plasma donată acum de noi şi aşa ei vor avea şansa de a-şi recăpăta sănătatea, de a scăpa de acestă grea încercare, de a se reîntoarce la o viaţă normală. Împreună, cu implicare, cu grijă şi cu dragoste pentru semenii noştri, vom învinge! Să fiţi siguri de asta!”, a scris Oancea pe Facebook.

Deputatul Lucian Heiuş şi primarul Devei, Florin Oancea, vindecaţi de COVID - 19, au donat plasmă
Deputatul Lucian Heiuş şi primarul Devei, Florin Oancea, vindecaţi de COVID - 19, au donat plasmă

Ce este plasmafereza

Primul aparat de plasmafereză din judeţul Hunedoara este funcţional, începând de joi, la Centrul de Transfuzie Judeţean Hunedoara. Laboratorul unde este instalat aparatul medical se află la ”Spitalul Municipal Dr. Alexandru Simionescu” - Hunedoara a cărui conducere a asigurat spaţiul necesar şi administrarea laboratorului. Aparatul medical a fost donat de compania Besamex care, în urma unui acord încheiat cu Ministerul Sănătăţii, donează astfel de aparate medicale şi altor spitale din ţară. Plasmafereza reprezintă o tehnică transfuzională, care permite prelevarea doar a plasmei de la un donator de sânge. Plasma serveşte apoi la tratarea bolilor, fie ca atare, fie purificata. În data de 14 martie, deputatul Lucian Heiuş şi primarul din Deva, Florin Oancea au fost confirmaţi cu noul coronavirus, cei doi fiind internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara unde au fost vindecaţi.

Citește și:

Povestea asistentei din București, vindecată de COVID-19, care a donat plasmă hiperimună. ”Nu se știe niciodată la cine ajunge”

Fiica de 19 ani a primarului din Deva are coronavirus. Soția și băiatul edilului nu sunt bolnavi

image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net