Darius Vâlcov, urmărit penal pentru divulgarea unui secret de stat

darius_valcov.jpg

darius valcov la guvern
Darius Vâlcov a fost pus sub urmărire penală de către procurorii DIICOT
foto: arhiva Click!

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au început urmărirea penală împotriva lui Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă. Acuzația este de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională.

Darius Vâlcov este urmărit penal în dosarul deschis ca urmare a publicării de către consilierul premierului Dăncilă, pe pagina personală de Facebook, a protocolului secret încheiat între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii anunţă G4Media.ro, citând surse judiciare.

Urmărirea penală in personam a fost începută de DIICOT pe 27 februarie 2019, iar de atunci Vâlcov a fost citat de două ori la DIICOT, o dată, în martie și a doua oară, în aprilie. De fiecare dată, a refuzat să facă declarații, prevalându-se de dreptul la tăcere, au declarat aceleași surse.

Ce spune legea despre infracțiunea de care este acuzat Darius Vâlcov

Potrivit articolului 407 din Codul penal, alineatul 3, infracțiunea de care este acuzat Darius Vâlcov se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani. ”Divulgarea, fără drept, a unor documente sau date care constituie informaţii secrete de stat, de către cel care ia cunoştinţă de acestea în afara îndatoririlor de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani.”

Dosarul a fost deschis ca urmare a unei sesizări a SRI din data de 28 august 2018. Pe 23 august, Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de Facebook protocolul încheiat între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) la data de 7 decembrie 2016.

 

Citește și:

Darius Vâlcov, condamnat la 8 ani de închisoare pentru spălare de bani și trafic de influență

Motivul pentru care Lavinia Şandru a băgat divorţ de Darius Vâlcov

Loading...

Citește și

  • dorobanti

    Un palat care valorează circa 5 milioane de euro şi aflat în Dorobanţi, cea mai selectă zonă din Capitală. Aici trebuia să se deschidă o galerie de artă unde să fie expuse cele 100 de tablouri atribuite fostului ministru de finanţe, Darius Vâlcov.

  • darius valcov

    Avea o colecție impresionată de tablouri valoroase, lingouri de aur, dar și bani cash, despre care se spunea că-i ținea ascunși prin cimitir. Acum, Darius Vâlcov pare a fi un om sărac. Ultima declarație de avere arată că fostul ministru de Finanțe, actualmente consilierul premierului Viorica Dăncilă, trăiește de pe o lună pe alta, din salariu.