Cum se protejează Raed Arafat de coronavirus: ”Virusul nu se ia de pe haine”

raed-arafat-explica-cum-se-fereste-de-coronavirus.jpg

Raed Arafat a explicat cum se ferește de infectarea cu coronavirus
Raed Arafat a explicat cum se ferește de infectarea cu coronavirus
Foto: antena3.ro

Coronavirusul nu iartă pe nimeni. Pe premisa aceasta merge și doctorul Raed Arafat care ia măsuri pentru a se proteja. Imediat ce ajunge acasă, acesta se dezinfectează și nu intră încălțat în locuință. ”Virusul nu se ia de pe haine”, atrage atenția șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Nu e de glumit cu virusul din China! Asta își spune zilnic și Raed Arafat, care este una dintre cele mai expuse persoane. Și nu doar că ne sfătuiește cum să ne protejăm, dar pune și în aplicare măsurile de igienă. Astfel că secretarul de stat are un întreg ritual de cum ajunge acasă.

Raed Arafat: ”Scot hainele și pantofii afară”

”Pantofii sunt scoşi exact la intrare, îi ţin în casă, în apartament, dar la intrare. După care am scos hainele de afară. Am un gel pe bază de alcool pe care-l folosesc după ce mă spăl pe mâini şi mă dezinfectez cu el. De regulă, cămaşa şi hainele merg la spălat. Oricum, virusul nu se ia de pe haină, nu există o asemenea dovadă, decât dacă cineva a strănutat pe tine. Chiar dacă ajunge pe haine, tot o să moară, mai ales că virusul nu se transmite de la haine. Se transmite de la particule care sunt în aer, dacă a strănutat sau tuşit cineva. Se ia mai ales de pe suprafeţe. Se ia dacă eu tuşesc sau strănut în palmă şi pun mâna pe o suprafaţă şi peste câteva ore vine altcineva şi pune mâna pe respectiva suprafaţă apoi pune mâna pe faţă”, a precizat Raed Arafat, ieri seară, la Antena 3. 

Acesta ne sfătuiește ca, odată ajunși acasă, să ne spălăm, inclusiv pe păr și să evităm să apăsăm cu degetul butonul de la lift. 

”Se poate folosi cheia, eu, spre exemplu, folosesc cotul. Totul cu cotul deschid și ușile batante”, a explicat Arafat, care și-a amintit că în perioada epidemiei cu SARS un etaj întreg dintr-un bloc din Spania s-a infectat, după ce oamenii care locuiau acolo au pus degetul pe 6. Nu s-au spălat cu apă și spăun imediat, au dus mâna la față și s-au îmbolnăvit.  

Coronavirusul nu se transmite prin alimente și ambalaje

Şeful DSU a mai precizat că noul coronavirus nu se transmite prin intermediul alimentelor, astfel că fructele şi legumele pe care le consumăm nu trebuie să fie spălate diferit de cum o făceam şi până acum.

Tot el a spus că există risc scăzut să ne contaminăm de pe ambalaje, dar că dacă dorim le putem dezinfecta cu șervețele umede sau cu lampă UV. 

”Telefonul trebuie dezinfectat des, cu şerveţele umede şi chiar cu soluţii cu alcool, dacă are folie pe el. Şansa mare e să iei coronavirus de la cineva care a strănutat sau a tuşit în faţa ta, şi de pe suprafeţe pe care le-au atins cei bolnavi”, a conchis Raed Arafat, care a spus că virusul este activ pe suprafețe chiar și cinci ore.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/atentie-mare-la-ce-primiti-pe-wpp-ce-spune-raed-arafat-despre-mesajul-care-isterizat

https://www.click.ro/news/national/raed-arafat-declararea-starii-de-urgenta-este-menita-sa-ajute-si-nici-un-caz-sa-creeze

https://www.click.ro/news/national/raed-arafat-vrea-corturi-de-urgenta-pentru-trierea-bolnavilor-de-coronavirus

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1