A crescut rata șomajului la 5,7%. Femeile sunt cele mai afectate

femeie-somera-care-isi-cauta-un-loc-de-munca.jpg

Multe femei au rămas șomere și își caută un loc de muncă în evidențele ANOFM
Multe femei au rămas șomere și își caută un loc de muncă în evidențele ANOFM

Rata şomajului în formă ajustată sezonier a crescut în februarie la 5,7%, anunță Institutul Naţional de Statistică (INS). Femeile sunt cele mai afectate, potrivit datelor oficiale.

Rata şomajului în luna februarie 2021 a crescut cu 0,1 puncte procentuale la 5,7%, faţă de cea înregistrată în luna ianuarie, potrivit datelor publicate marţi, 6 aprilie, de INS.

A crescut rata șomajului la 5,7%. Femeile sunt cele mai afectate

Pe sexe, rata şomajului la femei a depăşit-o cu 0,2 puncte procentuale pe cea a bărbaţilor (valorile fiind 5,8% în cazul persoanelor de sex feminin şi 5,6% în cazul celor de sex masculin).

Totodată, datele arată că numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimate pentru luna februarie a fost de 478.000 de persoane, în creştere faţă de luna precedentă (474.000 de persoane).

S-a schimbat numărătoarea șomerilor 

“Începând cu anul 2021 metodologia anchetei forţei de muncă în gospodării (sursa primară a datelor din acest comunicat) a fost revizuită pentru a răspunde cerinţelor noilor regulamente europene intrate în vigoare începând cu 1 ianuarie 2021. Aceste modificări generează un impact sesizabil asupra estimaţiilor - în special asupra numărului populaţiei ocupate (şi implicit asupra numărului populaţiei active - care este numitorul indicatorului „rata şomajului”). Din acest motiv datele provizorii publicate pentru lunile ianuarie - februarie 2021 nu sunt comparabile cu cele publicate pentru perioadele anterioare”, se mai arată în comunicatul INS.

Citește și: 

Cursuri gratuite pentru șomeri. Ce meserii pot învăța în luna martie

Date de ultimă oră de la AMOFM. Rata șomajului în București. Mulți șomeri nu mai au din ce trăi

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1