Date de ultimă oră de la AMOFM. Rata șomajului în București. Mulți șomeri nu mai au din ce trăi

Ultima actualizare:

    Peste 10.300 de șomeri nu mai primesc indemnizație de la stat și sunt disperați să se angajeze
Peste 10.300 de șomeri nu mai primesc indemnizație de la stat și sunt disperați să se angajeze

La sfârșitul lunii ianuarie, în evidențele Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă Bucureşti (AMOFM) erau înregistrați 15.074 șomeri, dintre care 8.153 sunt femei. Astfel, rata șomajului este de 1,27%. Situația, însă, este extrem de grea pentru cei care nu mai primesc indemnizație și nu au din ce trăi. Iar aceștia sunt mulți.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 1.28%, în această lună, acest indicator s-a diminuat cu 0,78%. Din totalul de 15.074 persoane înregistrate în evidențele AMOFM Bucureşti, 4.706 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 10.368 erau șomeri neindemnizați. Adică, nu mai au nici o sursă de venit.

Cei mai mulți șomeri bucureșteni au studii liceale (34,47%), urmat de cei cu studii superioare (27,78%), iar 18,34% au absolvit şcoala profesională/de arte şi meserii.

Cei cu nivel de studii gimnaziale reprezintă 16,35% și persoanele cu studii postliceale 1,98%. Șomerii cu studii primare sau fără studii sunt puțini: doar 1,08%.

Dintre aceștia, 1.943 de persoane sunt foarte greu de angajat, din cauza vârstei înaintate și a profesiei, 4.502 sunt greu ocupabile, 4.413 mediu ocupabile, iar 4.216 sunt persoane ușor ocupabile.

Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele utorităților.

Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul municipiului Bucureşti sunt afişate pe pagina de internet a AMOFM Bucureşti, la adresa www.bucuresti.anofm.ro.

Citește și: 

Cursuri gratuite pentru șomeri. Ce meserii pot învăța în luna martie

Jos pălăria în fața lor! Acești oameni au curajul să-și schimbe meseria la 50 de ani

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net