Cursuri gratuite pentru șomeri. Ce meserii pot învăța în luna martie

barbat-la-frizer.jpg

Printre cursurile gratuite pentru șomeri se află și cel de frizer
Printre cursurile gratuite pentru șomeri se află și cel de frizer

103 programe de formare profesională vor începe în luna martie, la nivel național. Sunt adresate șomerilor indemnizați care vor să învețe o meserie nouă. Cursurile sunt gratuite.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) va organiza în luna martie, 103 programe de formare profesională pentru 1.651 persoane.

Este vorba despre șomeri indemnnizați, care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, prin Agenţiile Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a Municipiului Bucureşti.

Cursuri gratuite pentru șomeri. Ce meserii pot învăța în luna martie 

Cursurile  cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: operator introducere validare și prelucrare date – 112 persoane, lucrător în comerț – 104 persoane, femeie de serviciu – 102 persoane, ajutor bucătar – 99 persoane, competențe cheie – comunicare în limba română – 99 persoane, inspector (referent) resurse umane – 97 persoane, îngrijitor spații verzi – 87 persoane, agent de securitate - 62 persoane, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze – 59 persoane, frizer – 56 persoane.

Judeţele în care, în luna martie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Dâmbovița (210 persoane), Vrancea (196 persoane), Mureş (115 persoane).

Pentru detalii suplimentare, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domicliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea “Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.

Acte necesare pentru înscrierea la cursurile gratuite de formare profesională

Pentru a te putea înscrie la unul dintre cursuri trebuie să depui la agenţia de ocupare a forţei de muncă de care aparţii următoare documente: 

  • Recomandare de la compartimentul de consiliere al agenţiei, cu numărul de înregistrare de şomer;
  • Certificat de naştere original şi copie;
  • C.I. original şi copie;
  • Acte studii original şi copie;
  • Adeverinţă medicală de la medicul de familie, cu menţiunea: “Apt pentru meseria _________”
  • Pentru femei (şi cei care îşi schimbă numele de familie), certificatul de căsătorie original şi copie.

Citește și: 

AcasăNewsNationalJos pălăria în fața lor! Acești oameni au curajul să-și schimbe meseria la 50 de ani

Rata șomajului în Capitală. Câți bucureșteni nu au un loc de muncă

 

Loading...