Coronavirus în România. Poștași mascați vor livra pensiile persoanelor aflate în carantină

femei-care-poarta-masca-de-protectie-la-aeroport.jpg

Femei care poarta masca de protectie si o persoana in combinezon care dezinfecteaza suprafetele din aeroport
Poștașii vor primi instrucțiuni clare despre cum trebuie să procedeze în cazul persoanelor izolate la domiciliu, suspecte de coronavirus

Coronavirus în România. Poștași mascați, echipați cu mănuși de protecție, ochelari speciali și mască vor livra pensiile și alocațiile celor care se află în carantină sau sunt izolați la domiciliu, suspecți de îmbolnăvire cu coronavirus. Initial, Poșta Română luase decizia de a suspenda aceste servicii, pe motiv că poștașii, odată ce intră în contact cu persoanele bolnave, ar putea fi și ei, la rândul lor, infectați cu Covid-19.

Persoanele care se află în carantină sau sunt izolate la domiciliu, suspecte de îmbolnăvire cu coronavirus, vor primi pensia sau alocațiile de la factori poștali echipați cu mănuși, ochelari și măști de protecție.

Directorul Poștei Române ceruse suspendarea serviciilor în cazul persoanelor suspecte de boală

Ministrul Transporturilor și Comunicațiilor, Lucian Bode, i-a cerut directorului Poștei Române să revină asupra deciziei inițiale, luate în cursul zilei de joi, 5 martie, care suspenda serviciile de curierat și transport la adrese unde se află persoane suspecte de coronavirus. Este vorba despre o adresă trimisă de  Directorul General al Poştei Române prin care li se cerea poștașilor să îşi suspende orice activitate de livrare a trimiterilor poştale, a drepturilor de protecţie socială, precum şi a oricăror alte prestaţii sau servicii care implică contact direct între salariaţi şi persoanele aflate în carantină/autoizolare.

Coronavirus în România. Poștașii mascați vor primi 100.000 de măști de protecție

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat pentru digi24 că a discutat pe această temă cu Ministrul Sănătății, Victor Costache. „Așteptăm o adresă oficială care să spună ce proceduri trebuie să urmeze poştaşii. Nu vor fi probleme în livrarea pensiilor şi alocaţiilor", a mai spus Lucian Bode. Ministrul a precizat că, din punctul său de vedere, livrarea pensiilor şi alocaţiilor la persoanele aflate în carantină se poate face fără probleme de poştaşi, dacă îşi iau măsuri de protecţie. "În cazul persoanelor aflate în carantină, a celor peste 30 de persoane, poştaşii pot purta un echipament special de protecţie, iar în cazul celor izolaţi la domiciliu, poştaşii pot purta o mască. Dar aşteptăm comunicarea oficială a ministerului Sănătăţii", a mai declarat Bode.

Ministerul Sănătăţii va transmite către personalul Poştei Române 100.000 de măşti de protecţie.

Autoritățile încearcă să prevină răspândirea coronavirus în România, iar poștașii mascați, echipați cu măști, ochelari și mănuși ar putea fi, în acest fel, feriți de îmbolnăviri. Prin natura meseriei lor, ei fac parte dintr-o categorie destul de expusă, deoarece intră zilnic în contact cu persoane străine, inclusiv cu cei izolați acasă. 

 

Citește și: 

Atenție, tratamentele false pentru coronavirus vă pot ucide!

Coronavirus România. Al şaptelea caz de infectare, confirmat. Este o colegă de clasă a elevului de 16 ani din Timişoara

Loading...
 
 

Citește și

  • coronavirus

    Situație critică în Italia, unde în ultimele 24 de ore au fost raportate încă aproximtiv 840 de cazuri de infecții, numărul acestora ajungând la peste 3.900 de îmbolnăviri. De asemenea, încă 41 de oameni au murit, crescând numărul victimelor temutului virus din China la 148. Virusul mortal a ajuns deja în aproape 90 de țări, epidemia evoluând rapid acum în părți din Asia, Europa și Statele Unite.

  • coronavirus

    Oamenii de ştiinţă chinezi au descoperit că temutul coronavirus a suferit o mutaţie. S-a descoperit că acesta are două tulpini: una foarte agresivă, descoperită predominant în stadiile incipiente ale epidemiei din oraşul chinez Wuhan şi una mai puţin agresivă. Frecvenţa tipului mai agresiv a început să scadă începând cu luna ianuarie, susţin specialiştii chinezi, cercetătorii avertizează însă că datele studiului sunt „foarte limitate”.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1