Coronavirus România. Al şaptelea caz de infectare, o colegă de clasă a elevului de 16 ani din Timişoara

coronavirus.jpg

coronavirus
Autorităţile din Timiş au decis sistarea cursurilor la clasa băiatului de 16 ani depistat pozitiv cu coronavirus
foto: Getty Images

Autorităţile au confirmat, joi seară, al şaptelea caz de infectare cu noul coronavirus în România, la o adolescentă de 16 ani, colegă de clasă cu elevul de 16 ani din Timişoara. Tânăra este transferată la spitalul Victor Babeş din Timişoara. Restul probelor prelevate au ieşit negative.

”În urma testelor realizate la Timişoara, în cursul zilei de 5 martie 2020, asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânărul de 16 ani, infectat cu noul coronavirus, a fost depistat un nou caz pozitiv.  Persoana confirmată pozitiv cu noul coronavirus este o tânără, colegă de clasă a băiatului de 16 ani, care s-a aflat în proximitatea acestuia. Tânăra este transferată la spitalul Victor Babeş din Timişoara”, a anunţat, joi seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa citată a precizat că în cazul celorlalte 25 de persoane asupra cărora s-au realizat teste, contacţi ai tânărului de 16 ani, rezultatele sunt negative.

”Persoanele menţionate vor rămâne în continuare în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, conform măsurilor dispuse anterior. În cursul dimineţii de vineri va fi extinsă ancheta epidemiologică asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânăra de 16 ani, fiind luate măsurile de izolare şi de prelevare de probe”, au mai tranmsi autorităţile.

Băiatul de 16 ani, din Timişoara, a fost al cincilea caz de coronavirus din România. 

Autorităţile din Timiş au decis sistarea cursurilor la clasa băiatului de 16 ani depistat pozitiv cu coronavirus şi care în cursul zilei de miercuri a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

Toate persoanele cu care a intrat în contact au fost testate.

Citește și:

Coronavirus România. Al cincilea caz de infecţie cu Covid-19, confirmat la Timişoara. Este un copil

Coronavirus România. Al patrulea caz a fost confirmat, un bărbat din Timișoara

Loading...
 
 

Citește și

  • coronavirus la microscop

    Coronavirus în România încă nu există, însă este o chestiune de timp până când vom auzi despre prima persoană bolnavă. Până atunci, autoritățile iau toate măsurile pentru prevenirea apariției virusului pe teritoriul țării. Astfel, persoanele care se întorc cu avionul din Italia fie sunt plasate în carantină, fie li se recomandă izolarea la domiciliu pentru 14 zile. Iată ce înseamnă mai exact aceste măsuri și care sunt persoanele vizate.

  • coronavirus

    Încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul ucigaş Covid-19 au fost confirmate vineri, 28 februarie, unul în județul Timiș și celălalt în Maramureș. Este vorba despre o femeie în vârstă de 38 de ani, care s-a întors recent din localitatea italiană Bergamo, și un bărbat de 45 de ani care s-a întors în România tot din Italia, dar dintr-o zonă care nu se află în carantină. În același timp, analizele derulate vineri asupra primului pacient bolnav de coronavirus au ieșit negative de această dată, urmând a fi testat în continuare.