Coronavirus România. Informații oficiale 6 martie. Au fost confirmate deja 7 cazuri de infectare. Peste 12.000 de români sunt izolați la domiciliu

Ultima actualizare:

    Raport oficial: 7 români infectați cu Covid-19Ministerul de Interne
Raport oficial: 7 români infectați cu Covid-19Ministerul de Interne

Coronavirus România. Date oficiale 5 martie 2020. Avem deja 7 cazuri de infecții cu Covid-19. Însă 3 dintre pacienți sunt deja vindecați. Numărul persoanelor aflate în carantină a scăzut, însă a crescut cel al românilor aflați în izolare la domiciliu. Oamenii au început să ceară informații despre virusul ucigaș la numărul special Tel Verde. Iată bilanțul de azi!

Coronavirusul se extinde în România. A fost confirmat deja al 7-lea caz de infecție. Și, cu toate că trei dintre pacienți sunt deja vindecați, panica i-a cuprins pe români. Autoritățile fac apel la calm și spun că sunt pregătite pentru un număr mare de îmbolnăviri, însă acesta este doar un scenariu, în acest moment.

Grupul de comunicare strategică a transmis că ”până astăzi, 6 martie, la nivel național au fost confirmate 7 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 7 cetățeni care au contactat virusul, 3 sunt declarați vindecați. Unul a fost externat, iar ceilalți doi rămân, momentan, sub observație medicală, în spital, conform deciziei medicilor din Timișoara.

Cei 4 pacienți care sunt încă purtători ai virusului sunt internați în unități medicale din Timișoara, Cluj-Napoca și Iași. Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani internați la Timișoara este bună, neavând simptome.

Pacienții internați la Iași și Cluj - Napoca prezintă o stare de sănătate ameliorată față de momentul internării în spital”.

Autoritățile au mai transmis că un cetățean român a fost depistat pozitiv cu virusul periculos pe teritoriul Italiei. Potrivit autorităților italiene, este vorba despre o femeie care a contactat o formă ușoară a bolii. Ea este în acest moment în stare bună și a fost plasată în carantină la domiciliu.

Pe de altă parte, 21 de persoane se află în carantină instituționalizată pe teritoriul României. Medicii fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul Covid-19.

Alte 12.158 persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală. Așadar, în cursul zilei de ieri au ieșit din carantină instituționalizată 14 persoane, ale căror teste au fost negative la infectarea cu virusul Covid-19.

Cum te poți infoma despre coronavirus

În cursul zilei de ieri, 5 martie, au fost înregistrate 96 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.086 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

”Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Coronavirus în Lume. Italia a înregistrat 148 de decese

Autoritățiel transmit că, ”până la data de 5 martie 2020, au fost raportate 4 197 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit”, au transmis autoritățiel române într-un comunicat de presă.

Țara cu cele mai multe cazuri de coronavirus din Europa rămâne Italia, cu 3.297 de infecții. Din totalul cazurilor de coronavirus confirmate aici, 148 de oameni au murit. Însă sunt și cazuri de vindecare. 276 de italieni au scăpat de virus. Franța are 423 de cazuri de coronavirus, 7 decese și 12 persoane vindecate, Germania are 349 de persoane infectate, iar 16 dintre acestea s-au vindecat deja. Spania a înregistrat 229 de cazuri, un deces și două persoane vindecate. Iar Marea Britanie are 116 cazuri de contaminări cu covid-19, un deces și 8 vindecări.

La nivel global, au fost confirmate 97.358 de cazuri de infecții și 3.368 de decese. Însă peste 53.700 de oameni s-au vindecat.

Până în acest moment, România se numără printre statele cel mai puțin afectate de acest virus, cu 7 cazuri de infectări și 3 vindecări.

Citește și:

Coronavirus a suferit o mutație. Covid-19 are două tulpini. Declaraţiile expertilor chinezi

Chinezii spun că tratează coronavirusul cu doze mari de Vitamina C administrate intravenos

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net